Gündem
  • 8.10.2024 11:42

El Kassam İsrail askerlerinin konuşlandığı binayı havaya uçurdu

İsrail'de silahlı saldırı: 1 ölü, 10 yaralı

Geçtiğimiz günlerde Tel Aviv'de gerçekleştirilen bir başka silahlı saldırıda 8 kişi ölmüş, saldırıyı Kassam Tugayları üstlenmişti.

Pazar günü İsrail'in güneyindeki Birussebi merkezindeki otobüs terminalinde meydana gelen silahlı saldırıda en az 1 kişinin öldüğü, en az 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail acil müdahale ekipleri olay yerinde yaralanan birçok kişiye müdahale ederken yaralı sayısının açıklanan resmi rakamdan daha fazla olduğunu belirtti.

Yaralılar arasında durumu ağır ve kritik olanların bulunduğu bildirildi.

Saldırı anında ve sonrasında olay yerine çok sayıda asker ve polis sevk edilirken, saldırıyı gerçekleştiren kişi girdiği çatışmada hayatını kaybetti.

El-Kassam, Cebaliye'de İsrail güçlerinin işgal ettiği evi yıktı

İsrail güçleri bugün Gazze Şeridi'ndeki şiddetli çatışmalarda bir subayın öldüğünü ve üç askerin ağır yaralandığını duyurdu. Filistin direniş grupları, özellikle Hamas'ın El-Kassam Tugayları, Gazze'ye girmeye çalışan İsrail askerleriyle savaştı.

IDF, yedek binbaşının geçen Haziran ayında Kuzey Gazze savaşında aldığı yaralar sonucu öldüğünü söyledi. Bugünkü Kuzey Şeridi çatışmalarında bir komutan ve iki adam ağır yaralandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın İsrail'e yönelik büyük saldırısının birinci yıldönümü olan 7 Ekim 2023 öncesinde Gazze çevresine ilave askerler konuşlandırılacağını duyurdu.

İsrail ordusu, aylarca süren saldırı ve bombalamalarının ardından Hamas'ın yeniden güç kazandığı endişesiyle Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'yi kuşattı.

Kuzey Gazze'deki çeşitli saldırı bölgelerinde, Hamas'ın silahlı kolu El-Kassam Tugayları, İsrail birlikleriyle şiddetli çatışmaları doğruladı. El-Kassam, Cebeliye mülteci kampının batısındaki bir bubi tuzaklı evi yıktığını ve 10 İsrail askerini öldürüp yaraladığını iddia etti.

Güncellenme Tarihi : 8.10.2024 11:48

İLGİLİ HABERLER