Gündem
  • 8.10.2024 11:00

İsrail, ölen 730 asker ve 67 polisin isimlerini açıkladı

Yetkililer Gazze savaşında hayatını ölen  730 asker ve 67 polisin isimlerini açıkladı..

Ölenler arasında yakın tarihte çatışmalarda öldürülen en kıdemli subaylar olan beş albay da var; kara harekatında 347 IDF askeri öldürüldü…
Catışmalar için sıkı sansür uygulayan İsrail, ölü sayılarını çatışmadan sonraki günlarda veriyor. Hamas İsrail'in ölü ve yaralı sayısını sakladığını iddia edip en az 3 bir asker öldürdüklerini söylüyor.
İsrail hastaneleri ise hergün en az 25 ölü yaralı geldiğini duyurdu. Bu durumda bir yılda 8 bine yakın İsrailli askerin vurulduğu anlaşılıyor

Bu kolaj, 7 Ekim 2023'te Gazze sınırında çatışmada öldürülen birkaç İsrail askerini ve subayını gösteriyor. (İsrail Savunma Kuvvetleri)

 

İsrail Savunma Kuvvetleri, 7 Ekim'den bu yana Filistinli teröristlerle devam eden savaşta hayatını kaybeden 730 asker, subay ve yedek askerin (bunlardan birkaç düzinesi yerel güvenlik görevlisi) isimlerini açıkladı. Bunlardan 302'den fazlası terör saldırısı sırasında Gazze Şeridi sınırında, en az 348'i ise Hamas kontrolündeki topraklara düzenlenen kara harekâtı ve sınırda yürütülen operasyonlar sırasında öldürüldü.

İsrail polisi ise Gazze sınırında çatışmada hayatını kaybeden 58 polis memurunu, Gazze Şeridi'nde rehine kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybeden bir polis memurunu, İsrail ve Batı Şeria'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden beş polis memurunu ve Batı Şeria'daki baskınlarda teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden üç polis memurunu açıkladı.

Hamas'ın 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı başlattıkları savaşta Gazze'de yaklaşık 1.200 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda, kasabalara sızdılar, askeri mevzilere saldırdılar, yollarda ve evlerinde yolcuları vurarak öldürdüler ve ülkenin geniş bir kesimine binlerce roket attılar.

HAMAS ayrıca 251 sivil ve askeri Gazze'ye sürükledi.

Çatışmaların başladığı günden bu yana Lübnan Hizbullahı ve müttefik terör örgütlerinin kuzey İsrail'e yönelik üstlendiği saldırılarda 22 asker ve bir yerel güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Lübnan'da ve sınırda düzenlenen kara operasyonlarında ise 11 asker öldü

Batı Şeria ve İsrail'deki terör saldırılarında on asker öldürüldü. Batı Şeria'daki bir  operasyon sırasında üç asker öldürüldü.

Irak'tan düzenlenen insansız hava aracı saldırısında iki asker öldü

Ordunun listesinde ayrıca Batı Şeria'da dost ateşi sonucu olan bir asker, Lübnan sınırında mühimmat arızası sonucu ölen bir asker, İsrail'in kuzeyinde bir tank kazasında ölen iki asker ve savaş sırasında meydana gelen ancak doğrudan çatışmalarla ilgisi olmayan bir dizi başka ölümcül olay da yer alıyor.

İsrail ordusunda ölenler arasında şunlar yer alıyor:

Şomriye'den Nahal Tugayı komutanı Albay Jonathan Steinberg , 42 yaşında.

Steinberg, 7 Ekim sabahı Gazze Şeridi sınırına yakın Kerem Şalom bölgesinde Hamasle çıkan çatışmada öldürüldü.

Nahal Tugayı Komutanı Albay Jonathan Steinberg, tarihsiz bir fotoğrafta (İsrail Savunma Kuvvetleri)

Shavei Tzion'dan, "Hayalet" Birimi olarak da bilinen Multidomain Biriminin komutanı 44 yaşındaki Albay Roi Levy

Levy, güneydeki Reim kasabasında Hamasla girdiği çatışmada öldürüldü.

IDF Albay Roi Levy, 44, Çok Alanlı Birim komutanı, 7 Ekim 2023'te çatışmada öldürüldü (IDF)

Gazze Tümeni Güney Tugayı Komutanı 41 yaşındaki Albay Asaf Hamami , Kiryat Ono'dan.

Hamami, Kibbutz Nirim'in savunmasında savaşırken öldürüldü. Cesedi Hamas tarafından alındı ​​ve Gazze Şeridi'nde tutuluyordu.

7 Ekim 2023'te öldürülen Gazze Tümeni Güney Tugayı Komutanı Albay Asaf Hamami. (İsrail Savunma Kuvvetleri)

Golani Tugayı Komutanının İleri Komuta Ekibinin Başkanı 44 yaşındaki Albay Itzhak Ben Basat , Sde Ya'akov'dan.

Ben Basat, Gazze Şehri'nin Şecaiye semtinde Hamas'a karşı yaşanan şiddetli çatışmada dokuz askerle birlikte öldürüldü.

Albay Itzhak Ben Basat

İstihbarat teşkiletı Şin Bet ayrıca Hamas saldırısında hayatını kaybeden 10 üye ve yaralının adını da açıkladı.

Hamasın güneydeki kasabalara düzenlediği saldırıda 26 yaşındaki Michael Ben Moshe , 24 yaşındaki Itay Moreno , 26 yaşındaki Omer Gavra , 36 yaşındaki Itay Yehoshua , 39 yaşındaki Yossi Tahar , 46 yaşındaki Maor Shalom ve 48 yaşındaki Amit Wachs hayatını kaybetti ; teröristler tarafından evinde öldürülen Kfar Aza'lı 38 yaşındaki Smadar Mor Idan ve Re'im yakınlarında açık havada düzenlenen bir partiye düzenlenen saldırıda 23 yaşındaki Ilay Nahman ve 24 yaşındaki Ido Edri öldü.

 

Güncellenme Tarihi : 8.10.2024 10:46

İLGİLİ HABERLER