Gündem
  • 12.9.2024 09:00

El Kassam lübnan'dan füze ateşledi, İsrail üssünü vurdu

El-Kassam Lübnan'dan roket saldırısı düzenledi, İsrail üssünü vurdu

 Kudüs Tugayları, eş-Şucaiyye'de bir İsrail askeri aracını zırh delici patlayıcı kullanarak imha ettiğini duyurdu.

Filistin Direnişi, Gazze Şeridi'nde soykırımın 341'inci gününde İsrail işgal güçleriyle çatışmaya devam ederken, El-Kassam Tugayları, Güney Lübnan'dan Filistin'in kuzeyindeki bir İsrail askeri üssünü hedef alan 30 roket fırlattığını duyurdu.

Filistin direniş grubu, devam eden Mescid-i Aksa Taşkın Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonun, İsrail işgal güçlerinin 300. Batı Tugayı'nın Celile'nin batısındaki Hirbet Maar'daki karargahını hedef aldığını duyurdu.

Grup, saldırıların tugayın topçu mevzileri, bakım merkezi ve birlik toplanma alanını hedef aldığını belirtti.

Gazze'de Kudüs Tugayları, savaşçılarının Şucaiyye'deki sanayi bölgesi yakınlarındaki Mansura Caddesi'nde zırh delici patlayıcı kullanarak bir askeri aracı imha ettiğini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IOF), bugün yaptığı açıklamada, Gazze'de bir askeri helikopterin "teknik arıza" nedeniyle düşmesi sonucu iki askerin öldüğünü ve yedi askerin de yaralandığını doğruladı . Helikopter, Rafah'ta yaralı bir askeri tahliye etme operasyonunda görev alıyordu.

İsrail'in 13. Kanalı'nın askeri muhabiri Heller, olayı "hava kuvvetleri için büyük bir felaket" olarak nitelendirerek, "Bu, çok güvenli ve güçlü bir uçak olarak kabul edilen Black Hawk helikopterinin ilk düşüşü" dedi.

Güncellenme Tarihi : 12.9.2024 10:53

İLGİLİ HABERLER