Gündem
  • 23.7.2024 10:33

El Kassam uzaktan patlatmada yeni bir teknolojinin uygulamaya koydu

El Kassam Tulkarm, üretim ve uzaktan patlatmada yeni bir teknolojinin uygulamaya konulduğunu duyurdu. İşgale karşı yürüttüğü operasyonların görüntülerini yayınlıyor.


İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarm bölgesindeki işgal güçlerine yönelik askeri operasyonlarının görüntülerini yayınladı. El Kassam'ın üretim ve uzaktan patlatmada yeni bir teknoloji getirdiğini ortaya koyuyor.

Tugayların Telegram uygulamasında yayınladığı görüntülerde Batı Şeria'da konuşan bir Kassam savaşçısı görülüyor ve Tulkarm Valiliği'nin çeşitli yerlerinde işgale karşı operasyonların yapıldığı bölgeleri anlatıyor.

El Kassam savaşçılarının bir sözcüsü, "tugayların" birden fazla yerde, doğrudan ateş etme operasyonları ve iki patlayıcı dahil olmak üzere üç operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

Görüntülere göre, büyük bir patlayıcının yerleşimcilere ait bir otobüste patlatılmasının yanı sıra, dağ yolunda askerlere ve yerleşimcilere ait bir araçta patlayan patlayıcı da görülüyor.

El Kassam ayrıca savaşçılarının Tulkarm'ın Ramin bölgesinde yerleşimcilerden oluşan bir otobüsü pusuya düşürdüğü ve barışçıl bir şekilde geri çekilmeden hemen önce onu vurduğu sahneleri de yayınladı.

Operasyonlar sonucunda yaralanan asker ve yerleşimci sayısının 7 olduğunu belirten El Kassam Tugayları, işgal ordusunun bugün El Kassam Tugayları'nın ortaya çıkardığı operasyonlardan birini gizlediğine dikkat çekti.

Sözcü, El Kassam Tugayları'nın üretim ve uzaktan patlatma konusunda yeni bir teknoloji uygulamaya koyduğunu, kendi deyimiyle bunun işgalci açısından felaket olacağını duyurdu.

Filistin Bakanlığı'na göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden yıkıcı savaşla bağlantılı olarak yerleşimciler saldırılarını artırırken, İsrail ordusu Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'daki operasyonlarını genişleterek 578 ölü ve yaklaşık 5.400 yaralı bıraktı. Sağlık.

İsrail'in Gazze'de Amerika'nın desteğiyle yürüttüğü savaşta çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 128.000'den fazla Filistinli öldü ve yaralandı, 10.000'den fazlası ise düzinelerce çocuğun hayatına mal olan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında kayboldu.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2024 10:40

İLGİLİ HABERLER