Gündem
  • 26.7.2024 12:03

El Kassam'dan cesaret isteyen müthiş pusu görüntüleri

El Kassam, Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve çok sayıda aracın imha edildiğini duyurdu

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları Perşembe günü yaptığı açıklamada, güçlerinin İsrail araçlarını imha edebildiğini ve güney Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus ve Refah şehirlerinde ordu askerlerini ölü veya yaralı bıraktığını duyurdu.

 Ayrıca "Al-Yassin 105" mermisi olan bir Siyonist tankı ve bir başka Siyonist "Merkvah"ı da hedef aldılar. Han Yunus şehrinin doğusunda, Han Yunus sektörünün güneyindeki Bani Suhaila kasabasında "şavaz" cihazı bulunan tank.

İsrail ordusunun Han Yunus kentine yönelik askeri operasyonunu üst üste ikinci gününde de sürdürerek vatandaşların evlerini ve tüm tesisleri hedef alan şiddetli bombardımanda 129 kişinin ölümüne, 416 kişinin yaralanmasına ve onlarca kişinin kaybolmasına neden oldu. şehirde.

İsrail ordusu yalnızca son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki ailelere yönelik 55 şehit ve 110 hastane yaralısı olmak üzere 3 yeni katliam gerçekleştirdi.

Bugün Çarşamba günü, İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanları kasıtlı olarak hedef aldığı bir ortamda Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere kara, hava ve deniz saldırılarını sürdürürken, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşı 292. gününe girdi.

İsrail ordusu, Birleşmiş Milletler'e göre bir günde 150.000'den fazla insanın doğu bölgesi başta olmak üzere bazı bölgelerinden yerinden edildiği Han Yunus kentine yönelik saldırılarını, baskınlarını ve bombalama kampanyasını yoğunlaştırdı.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre: "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının kurbanlarının sayısı 7 Ekim 2023'ten bu yana 39 bin 145 şehit ve 90 bin 257 yaralıya yükseldi."

Güncellenme Tarihi : 26.7.2024 12:10

İLGİLİ HABERLER