Gündem
  • 14.8.2024 14:48

El Kassam'ın 3 ay sonra Tel Aviv'i bombalaması işgalcileri şok etti

“El-Kassam” 312 gün süren savaşın ardından Tel Aviv'i bombaladı. İşgal güçlerinin mevzilerinin yakınından iki füze atıldı 

Hamas hareketinin silahlı kolu İzzeddin El Kassam Tugayları, 13 Ağustos 2024 Salı günü, işgal altındaki Filistin topraklarının merkezinde yer alan Tel Aviv kenti ve banliyölerinin iki füzeyle bombalandığını duyurdu. Gazze Şeridi'nde 26 Mayıs'tan bu yana ilk kez "İsrail'in sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak".

Al Qassam's Deadly M-90 Rocket Dare For Israel; 'Tel Aviv Will Be Burnt...'  | Watch

El Kassam, yaptığı kısa açıklamada, "Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına ve Gazze Şeridi'ndeki halkımızın kasıtlı olarak yerinden edilmesine tepki olarak Tel Aviv şehrini ve banliyölerini iki M90 füzesiyle bombaladığını" söyledi.

Bu, 26 Mayıs 2024'ten bu yana Gazze'den Tel Aviv'e ilk kez roket fırlatılıyor.

İbrani medyası ise Tel Aviv'de büyük bir patlamanın duyulduğunu belirtirken, ordu da Gazze Şeridi'nden İsrail'in orta kesimlerinde denize inen bir füzenin alarmları devreye sokmadan izlediğini bildirdi.

İsrail ordusu, yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nden ülkenin merkezindeki deniz alanına inen bir roket fırlatılmasının tespit edildiğini ve yerleşik politika uyarınca herhangi bir uyarının devreye alınmadığını" açıkladı.

Channel 12 de dahil olmak üzere İsrail medyası, Tel Aviv ve orta İsrail'de yaşayanların büyük bir patlama sesi duyduklarını söylediklerini aktardı.

Bu arada İsrail Ordu Radyosu, roketlerin Han Yunis'teki Bani Süheyle bölgesinden fırlatıldığını, işgal ordusunun 98. Tümeninin ise roketin fırlatıldığı yerden bir buçuk kilometre uzakta konuşlandırıldığını doğruladı.

Aktivistlere göre bu füze yaklaşık 6 metre uzunluğunda, patlayıcı başlığı 50 kg ağırlığında ve onu taşımak için 8 adam gerekiyor ve fırlatılmadan önce onu stabilize etmek için bazı yöntemler gerekiyor. Merak ediyorlar: “Bütün bunlar ordunun içinden nasıl yapıldı? ve Gazze semalarından hiç ayrılmayan uçaklarının altında mı?” 

Bu gelişme, Hamas siyasi bürosu başkanı İsmail Heniye'nin Tahran'da öldürülmesine İran ve Hizbullah'tan gelecek tepkinin ve Tel Aviv'in saldırının sorumluluğunu üstlenmesinin beklendiği İsrail'in aşırı alarm durumunda olduğu bir dönemde gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta Hizbullah lideri Fouad Shukr'a Beyrut'ta düzenlenen suikast.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2024 15:11

İLGİLİ HABERLER