Gündem
  • 25.7.2024 22:43

El-Kassam'ın İsrail ordusu askerlerine yönelik düzenlediği "ölüm pusuları

"El-Kassam", Gazze'nin güneyinde İsrail ordusu askerlerine yönelik düzenlediği "ölüm pusularından" sahneler gösteriyor (video)

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Yabna mülteci kampında İsrail ordusu askerlerinin kendilerine karşı gerçekleştirdiği "pusu" görüntülerini gösterdi.

El Kassam askeri medyası, "ölüm pusuları" olarak adlandırdığı video klibi yayınladı ve şunları gösterdi: “Mücahidlerimiz muharebe görevlerinden döndükten sonra... El Kassam Tugayları'nın Siyonist düşman askerlerine karşı kurduğu pusudan sahneler Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrindeki Yabna kampında.”

İlk pusu:  “Düşman tünele kameralı bir hoparlör cihazı indirmiş, Mücahidler de buna ateş açarak hasar vermiş. Düşman askerleri tünele indikten sonra havaya uçarak öldürülmüş ve yaralanmışlar.”

İkinci pusu:  "Siyonist bir piyade gücü Yabna kampında bubi tuzaklı bir eve girdi." Görüntülerde, bir askerin kameraya yaklaştığı anlaşılan bir dizi askerin içeri girip onları izlediği görülüyordu. Gizli ve kamufle edilmiş bir şekilde “patlama meydana 

Gazze hükümetinin medya ofisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında '16.000 Filistinli çocuğun öldürüldüğünü' söyledi

Gazze hükümetinin medya ofisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında öldürdüğü 39 bin kişiden 16 bininin çocuk olduğunu bildirdi .

Ofis, 34 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle öldüğünü kaydettiğini ve bu rakamın öldürülen 10 bin 859 kadını da içerdiğini ekledi.

Filistin haber ajansı Wafa'nın haberine göre , İsrail'in  Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a yönelik yeni saldırılarında en az 77 Filistinli öldü , 200'ü yaralandı.

Gazze sivil savunmasına göre, İsrail'in şehri ve çevresini yeniden işgal etmesiyle 400.000'den fazla Filistinli yerinden edildi. Tahliye bölgesi, daha önce İsrail tarafından "insani bölge" olarak belirlenen El-Mavasi'nin bazı kısımlarını da içeriyor .

BM ayrıca, Han Yunus'a yönelik yeniden düzenlenen saldırılar sonucunda Nasır Tıbbi Kompleksi'nin "kan ünitesi, tıbbi malzeme ve hastane yatağı eksikliği nedeniyle yeni bir toplu can kaybıyla karşı karşıya" olduğu uyarısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.7.2024 22:54

İLGİLİ HABERLER