Gündem
  • 2.7.2024 21:13

Erdoğan : Bayrağımıza ve ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri kırarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nefret söylemlerine faşizme ve provokasyonlara boyun eğmeyeceğimizi tekrar söylemek istiyorum. Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını bildiğimiz gibi ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmayı biliriz. Kimse kendini polisin hakimin devletin yerine koyamaz. Kayseri 'deki olaylar sonrasında ortalığı yakıp yıkan polisimize saldıran 474 provokatör gözaltına alındı" dedi.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLERİ KIRMASINI BİLDİĞİMİZ GİBİ MAZLUMLARA UZANAN ELLERİ DE KIRMAYI BİLİRİZ"

Geçmişte etki ajanları ve provokatörler eliyle ülkemize hangi bedellerin ödetildiğini gayet net hatırlıyoruz. Kayseri'de iğrenç ve rezil bir taciz vakası üzerinden aynı kaos planı tezgahlandı. İkinci perde ise Suriye'nin kuzeyinde sergilendi.

 Bunları kimin yazdığını çok çok iyi biliyoruz. Ne biz ne Suriyeli kardeşlerimiz bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Nefret söylemlerine faşizme ve provokasyonlara boyun eğmeyeceğimizi tekrar söylemek istiyorum. Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını bildiğimiz gibi ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmayı biliriz. 

Kimse kendini polisin hakimin devletin yerine koyamaz. Kayseri 'deki olaylar sonrasında ortalığı yakıp yıkan polisimize saldıran 474 provokaktör gözaltına alındı. Dün de Suriye Milli Ordusu güçleri ve güvenlik güçlerimiz Suriye'nin kuzeyindeki kışkırtmalara gerekli müdahalelerde bulundu .Suriye Geçici Hükümet ise şanlı bayrağımıza yönelik saldırıları lanetlediğini en sert biçimde kamuoyuna ilan etmiştir. 

Fitne teşebbüsleri bir kez daha boşa çıkmıştır. İstihbarat birimlerimiz sınırın öte tarafındaki otaklarıyla birlikte çok titiz bir çalışma yürütmektedir. Hangi kirli ellerin bu işin arkasında olduğunu ortaya çıkaracağız. Türkiye'nin Suriye'deki mevcudiyeti teröristan kurma hayallerinin önündeki bariyerdir. Silahlarının namlusu ülkemize çevrili eli kanlı caniler orada var oldukça ülke ve milletimizin güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz. Bölücü terör tehdidi ortadan kalktıkça elbette üzerimize düşeni yaparız.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINA CEVAP

14-28 Mayıs'ta yasama ve yürütmede son sözünü söyleyen milletimiz, 31 Mart'ta da yerel yönetimlerde kimleri başında görmek istediğini belirtmiştir. Seçimler elbette demokrasinin bayramı, şölen günüdür. Tarihimizde sandıkta tezahür eden iradeyi yok sayanların olduğu da ülkemizin bir gerçeğidir. Kimi zaman sandığını itibarına gölde düşürerek yaptılar, kimi zaman milletin kararını tanımayarak yaptılar, kimi zaman da seçmenin tercihini yanlış okuyarak yaptılar. Son dönemde bu kibirli tavrın seçmen iradesini yok sayma aymazlığının yeniden nüks ettiğini görmekteyiz. Geçen hafta gündeme taşınmak istenen erken seçim tartışmalarına bu zaviyeden bakılması gerektiği kanaatindeyiz. Bizce bu tartışmalar, muhalefet bünyesinde giderek kızışan iç savaşın dışa yansımalarında ibarettir. Yeni hükümet sisteminin erken seçim diye bir kavram da yoktur, bunun yerine Cumhurbaşkanı ve Meclis'in seçimleri yenilenmesi kararı alması vardır. Türkiye son 1 yılını seçim gündemiyle geçirmişken bölgemizde her gün yeni bir kriz ve çatışma patlak verirken ülkemizin çözülmesi gereken bunca meselesi varken sırf eski ve yeni takım arkadaşlarına çalım atmak için bu tür tartışmalara meyledilmesini doğru bulmuyoruz.

Güncellenme Tarihi : 2.7.2024 21:19

İLGİLİ HABERLER