Gündem
  • 5.7.2024 14:31

Erdoğan Merih Demiral'a cezaya ne dedi?

Erdoğan'dan Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili açıklama
UEFA, gol sevincinde Bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a iki maç men cezası verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, skandal ceza sonrası açıklama yaptı.

Kazakistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya maçında "bozkurt" işareti yaptığı için UEFA'nın iki maç ceza verdiği Merih Demiral ile ilgili konuştu: 

- Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi.

- Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor. İnşallah bütün mesele Cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik.

 

İKİ MAÇ MEN CEZASI

EURO 2024 Son 16 maçında Avusturya'yı 2-1 yendiğimiz maçta iki golümüzü atan Merih Demiral, ikinci golden sonraki 'bozkurt' işaretiyle tartışmaların odak noktası olmuştu. Milli futbolcunun gol sevinci sırasında elleriyle 'bozkurt' işareti yapması, UEFA tarafından 'siyasi' olarak algılandı ve Merih Demiral için soruşturma başlatıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 5.7.2024 17:32

İLGİLİ HABERLER