Gündem
  • 16.10.2024 11:01

Erdoğan'dan Köfteci Yusuf yorumu.. İki ürününde uygunsuz gıda belirlendi

Başkan Erdoğan'dan Köfteci Yusuf değerlendirmesi: Denetimlerimiz devam edecek

Türkiye günlerdir Köfteci Yusuf ürünlerinde çıkan domuz eti kullanımı ile ilgili skandalı konuşuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde söz konusu firmanın 2 şubesinde domuz eti kullanıldığı görüldü. Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş ise iddiaları reddetti. Konuya ilişkin Başkan Edoğan da gazetecilere önemli bir değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Toplumda infiale neden olan olayla ilgili Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama geldi.

Başkan Erdoğan Arnavutluk- Sırbistan ziyareti dönüşünde uçakta bir gazetecinin "Sayın Cumhurbaşkanım Tarım Bakanlığı'nın başlattığı bir mücadele var. Zehirli gıdalar, tağşiş, millete domuz eti falan yediren müesseseler var. Bunlar ifşa ediliyor Tarım Bakanlığı tarafından. Bu mücadeleyi siz nasıl karşılıyorsunuz? İkincisi de bir köfteci zinciri var. Önce "Kollanıyor" denildi, sonra ifşa edildi. Şimdi de "Haksızlık yapılıyor" filan deniyor. Tam bir tartışmanın göbeğinde o köfteci zinciri. O tartışmaları da izliyor musunuz? Ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

"DENETİMLER SÜRECEK"

Başkan Erdoğan'ın yanıtı şu şekildeydi:

Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir. Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor.


 

 

 

Güncellenme Tarihi : 16.10.2024 10:42

İLGİLİ HABERLER