Spor
  • 30.3.2011 13:54

"FENERBAHÇE'YE YENİLMENİN NE KADAR ACI BİR ŞEY OLDUĞUNU BİLİYORUM"

ERSİN ŞİYHAN - EYÜP TURAN
İSTANBUL

Galatasaray'ın kulüp tarihine geçen olaylı genel kurul toplantısının yankıları sürüyor. Başkan Adnan Polat ve yönetiminin idari yönden ibra edilmemesi nedeniyle seçim sürecine giren Galatasaray'da camianın önemli isimlerinden, Özhan Canaydın döneminde ikinci başkanlık görevi yürüten Turgay Kıran, İHA'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2 bin üyenin genel kurula gelmesinin Galatasaray'a sahip çıkmak anlamında çok önemli olduğunun altını çizen Kıran, yönetimin ibra edilmemesi sürecini ise şöyle anlattı:

"Çok önemli bir genel kuruldu. 2 bine yakın arkadaşımız Galatasaray'a sahip çıkmak için salonu doldurdu. Ancak şunu söylemeliyim ki, yönetim ibra edilmeyince Adnan Polat ve yönetim kurulu üyelerinin düştüğü durum nedeniyle gözlerimden yaşlar aktı. O arkadaşlarımın durumu bana çok ağır geldi. Ama biraz zaman geçtikten sonra iradeye saygı göstermek lazım diye düşündüm. Genel kurulda oluşan tablodan gurur duydum"

"POLAT'IN GİTME NEDENİ KULÜBÜ İYİ İDARE EDEMEMESİDİR"

Mahkemeye gideceği yönünde haberler çıkan Adnan Polat hakkında da konuşan Kıran, "Adnan Polat iyi bir Galatasaraylı. Ancak genel kurulun iradesi dışına çıkmamalıdır. Böyle yaparsa Galatasaray'a yara vurur. Polat'ın gitme nedeni kulübü iyi idare edememesidir. Polat bir şeyler yaptığını söylüyor ama yapması gerekenleri yaptı. Çok başarılı oldum dediği şeyler zaten Galatasaray Başkanı olarak yapması gerekenlerdi" dedi.

"FENERBAHÇE'YE YENİLMENİN NE KADAR ACI BİR ŞEY OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Turgay Kıran, Adnan Polat'ın Adnan Sezgin'e fazla güvenmesinin insanlık hatası olduğunu ancak Polat'ın bundan daha büyük hatasının ise genel kurul kararına itiraz etmek olduğunu da sözlerine ekledi. Kıran, "2004-2006 yılları arasında Galatasaray'ı 12 milyon dolarla şampiyon yaptık. Şimdi yüz milyon dolarlık bütçeye rağmen durum ortada. Yolda yürürken üzülüyorum. Fenerbahçe'ye yenilmenin ne kadar acı bir şey olduğunu biliyorum" diye konuştu.
Kıran, Adnan Polat ve ekibinin yaptıkları en olumlu icraatın ise görevlerinin son günlerinde Hagi'yi göndererek yerine teknik direktör olarak Bülent Ünder'i, sportif direktör olarak da Cüneyt Tanman'ı getirmek olduğunu söyledi.

"ÜNAL AYSAL'I DESTEKLEMİYORUM"

Galatasaray camiasının başkan adaylığı konusunda Ünal Aysal'ın etrafında birleştiği yorumlarına katılmadığını söyleyen Turgay Kıran, "Camia destekliyor diye bir şey söyleyemem. Ünal Aysal'a destek verilmiyor. Ben şahsen desteklemiyorum. Galatasaray'da bugüne kadar hiçbir görev yapmamıştır. Ancak tüzük gereği aday olabilir" dedi.

"İZİN VERSİNLER DE BİRAZ DA BİZ AĞABEYLİK YAPALIM"

Kıran, yaptığı açıklamalarda Adnan Polat yönetiminin ibra edilmemesinde büyük pay sahibi olan kulübün ileri gelenlerinden İnan Kıraç'ın tutumunu da eleştirerek, "İnan Kıraç kendisine yakışmayan bir tutum sergiledi. Yürüyen bir yönetimi devirmeye çalışmak doğru değil" diye konuştu. Kıran, camianın ileri gelenlerinin olaylara bu kadar müdahil olmasını da, "İzin versinler de biraz da biz ağabeylik yapalım" sözleriyle eleştirdi.

Turgay Kıran son olarak ise başkanlığa şu an için aday olmayı düşünmediğini ancak her dönem olduğu gibi kendisine bu dönemde de baskılar geldiğini ve şartların uygun olması halinde ilerleyen dönemlerde bunu düşünebileceğini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:59

İLGİLİ HABERLER