Spor
  • 14.6.2010 00:20

FENER'İN TRANSFERİ STOCH'TAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR...

Chelsea'de forma şansı bulamadığını ifade eden genç yetenek, "Kendimi geliştirmek için Fenerbahçe en doğru yer" dedi.

İşte Stoch'un Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajın tamamı: “Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nda mücadele edecek gerçekten çok güçlü takımlar var. Birbirinden zorlu maçlar olacak. Ancak bana göre kupaya uzanacak ekipler de belli gibi. Benim favorim İspanya, Brezilya ve Arjantin. Açıkçası ben Arjantin’in kupaya en yakın takım olduğunu düşünüyorum. Biz de kupaya ilk kez katılıyoruz. Sürpriz yapmak elimizde. Bunu da gerçekleştirebiliriz. Ayrıca kupada çok kaliteli ve iyi oyuncular var. Ben de iyi futbolcu olduğumu düşünüyorum ama en çok beğendiğim isim Messi. Ona hayranım.”

‘GERİYE GİDİYORDUM’
“20 yaşındayım ve daha gencim. Chelsea’de forma giyemiyorum. Yani oynama şansım olmuyor. Böyle olunca da sürekli geriye gidiyordum. Bunun için oynayacağım bir takıma gitmem gerekiyordu. Birçok ekipten teklif geldi. Fenerbahçe de bunlardan biriydi. Twente’de forma giyerken Sarı-Lacivertliler’e karşı oynamıştım. Menajerim de bu yönde bir tavsiyede bulundu. Ben de tercihimi Fenerbahçe’den yana kullandım. Çünkü bildiğim bir kulüptü.”

‘KARİYERİM İÇİN SEÇTİM’
“Herkes bana, ‘Neden Fenerbahçe’yi seçtin? Chelsea büyük kulüp değil mi?’ diye soruyor. Evet Chelsea büyük kulüp ama dediğim gibi oynayamıyordum. Bunun için de forma giyebileceğim bir başka büyük kulübe gitmem gerekiyordu. Çünkü hedefim Barcelona’da oynamak. Şimdi bunu başarabilmek benim elimde. Çünkü F.Bahçe gibi büyük bir kulüpte forma giyeceğim. Bunun için çalışıyorum. Şu anda çok mutluyum. Chelsea’ye gitmek de bir rüyanın parçasıydı. Şimdi de Barcelona’ya gitmek için Fenerbahçe’de kendimi göstereceğim.”

‘BEKLEYEMEZDİM’
“Genelde hep şu konu gündeme geliyor. ‘Dünya Kupası maçlarının sonunu bekleseydi Stoch daha çok para kazanırdı’ yorumu yapılıyor. Ben bu düşünceye katılmıyorum. Dünya Kupası’nın sonunda ne olacağını şimdiden kimse bilemez. Her türlü ihtimale açık bir durum. Daha çok para kazanmak da bir olasılık. Ama tam tersi durumlar da olabilir. Şu an için konuştuğumuzda en iyi teklifi Fenerbahçe yaptı. Ben de onları tercih ettim.”

‘HOLOSKO’NUN PAYI BÜYÜK’
“Sarı-Lacivertli kulüple transfer görüşmeleri sürerken ben de bazı araştırmalar yaptım. Holosko ile de görüştüm. Şunu kesinlikle söyleyebilirim ki Türkiye’ye gelmemde Holosko’nun payı büyük. O da beni yönlendirdi. Fenerbahçe ile ilgili olarak bana bilgiler verdi.”

‘ARDA'NIN İSMİNİ ÇOK DUYDUM’
“Açıkçası Türkiye’de çok kaliteli oyuncular olduğunu biliyorum. Kimi zaman televizyonlardan, kimi zaman da gazete ve internetten Türkiye liglerini takip etmeye çalıştım. Genellikle Galatasaray’da forma giyen Arda Turan’ın ismini duydum. Kendisini çok fazla görmedim ama iyi futbolcu olduğunu biliyorum.”

‘İSTEĞİM ORTA SAHANIN SOLU’
“Şu anda sol dizimde sakatlığım var. Bunun için takımdan ayrı çalışıyorum. Önemli bir şey değil. Sadece tedbir amaçlı idmana çıkmıyorum. Ben kanat oyuncusuyum. Hem sağda hem de solda oynayabilirim. Hücumda oynamayı seviyorum. Ayrıca defansa yardımcı olmak da hoşuma gider. Ancak tercihim her zaman orta sahanın solundan yana.”

‘ARTIK KAFAM RAHAT’
“Transfer her zaman için bir futbolcunun kafasını meşgul eden konudur. Bu bakımdan ben böyle bir sorunu yaşamayacağım için şanslıyım. Çünkü Fenerbahçe’nin oyuncusuyum ve artık kafam çok rahat.”

‘HEYECANLIYIM’
“Anlaşma sağlandı, imzalar atıldı. Artık F.Bahçe’de forma giyeceğim. Şimdi heyecanla oynayacağım zamanı bekliyorum. Gerçekten Sarı- Lacivertli formayı giymek bana büyük bir mutluluk verecek. Bunun için de bir an önce takıma katılmayı ve maçların başlamasını istiyorum.”

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:58

İLGİLİ HABERLER