Gündem
  • 28.6.2024 22:36

FETÖ'nün para babası firari Akın İpek'in yalısını kim satın aldı?

Firari FETÖ'cü Akın İpek’in Bebek’teki yalısı satıldı
İngiltere Yüksek Mahkemesi’ndeki tahkim davasını kaybeden firari FETÖ’cü Akın İpek’in Bebek’teki yalısı üç saat süren ihaleyle 1 milyar 100 milyon liraya satıldı.

Firari FETÖ’cü Akın İpek’in Bebek’teki yalısı satıldı

İstanbul Bebek'teki satışa konu eski eser niteliğindeki yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanından ve 208 metrekare de terastan oluşuyordu.

FETÖ firarisi olarak İngiltere'de yaşayan Akın İpek'e ait yalı, TMSF tarafından satışa çıkartıldı.

Türkiye aleyhine uluslararası tahkim mahkemelerinde açtığı iki davayı da kaybeden İpek'in yalısı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 750 milyon Türk Lirası muhammen bedelle ihaleye çıkarıldı. Bebek'teki yalı 1 milyar 100 milyon liraya satıldı.

Dört katılımcının bulunduğu satış ihalesinde kapalı tekliflerin ardından geçilen açık teklif aşaması üç saatte tamamlandı.

İhale sonunda 1 milyar 100 milyon lira teklif veren yüzde 70'i Tayvanlı TCC'ye ait Oyak Çimento yalının yeni sahibi oldu.

Akın İpek kimdir?

“Fetullah Gülen’in bir gülüşü için her şeyimi feda ederim” diyen Fetullahçı Terör Örgütü’nün firari finansörü Akın İpek kimdir?

Tam adıyla Hamdi Akın İpek 3 Mart 1963 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Aslen Kahramanmaraş'lıdır.

Ankara TED Koleji'nden mezun olduktan sonra Ekonomi eğitimi almak için İngiltere'ye gitti. Buradaki eğitiminden sonra Türkiye'ye döndü ve Hacettepe Üniversitesi'nde İşletme eğitimi aldı.

2011 senesinde İpek Üniversitesi'ni kurdu. Babasının kurduğu İpek Matbaacılık ve Koza İpek Holding'in yönetim kurulu başkanı oldu.

20 Milyon dolarını peşin ödeyerek 45 Milyon dolara Bergama'daki 'Ovacık Madeni'ni satın aldı.

2005 senesinde Ciner Grubu'ndan Bugün Gazetesi'ni satın aldı.

2008 senesinde Tuncay Özkan'ın kurduğu Kanaltürk Televizyonu radyosu ve internet sitesini satın aldı.

Sonraları, Bugün TV ve Kanaltürk Radyo'yu kurdu. 2014 senesinde ise Millet Gazetesi'ni kurdu.

Akın İpek hakkında, Fehtullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mâli yardım sağladığı için yakalama kararı çıkarıldı. Bu kararı önceden haber aldığı düşünülen İpek, gözaltına alınmadan yurt dışına kaçtı. FETÖ'nün kara para aklama aracı olarak kullandığı Akın İpek Londra'da yaşıyor

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 22:44

İLGİLİ HABERLER