Gündem
  • 28.6.2024 22:25

İsrail'in Lübnan'daki bombardıman yıkımı uydudan görüntülendi

İsrail'in Lübnan'da yol açtığı yıkım uydu görüntülerinde..

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği bombardımanların sebep olduğu yıkım uydu görüntülerine yansıdı.

İsrail'in aylar süren hava saldırılarının ardından Lübnan'ın Ayta eş Şaab köyünün büyük bölümünün harabeye döndüğünü gösteren uydu görüntüleri servis edildi.

Özel uydu operatörü Planet Labs PBC tarafından 5 Haziran'da çekilen ve Reuters tarafından analiz edilen görüntülerde yerleşimde en az 64 yıkılmış alan görülüyor.

Bölge kaynakları, Ayta eş Şab'daki yıkımın 2006'daki savaşla karşılaştırılabilir olduğunu ifade ediyor.

Son istatistiklere göre İsrail'de Lübnan'dan gerçekleştirilen saldırılarda 18 asker ve 10 sivil öldü. Lübnan'da ise 300'den fazla Hizbullah mensubu ve 87 sivil hayatını kaybetti.

Reuters'a konuşan hükümetin bölgesel kalkınma ajansı Güney Lübnan Konseyi Başkanı Haşim Haydar, sınırdan sadece 1 km uzaklıktaki köyün İsrail tarafından en ağır bombardımana tutulan köylerden biri olduğunu belirtti.

Ayta eş Şab Belediye Başkanı Muhammed Surur, "Köy merkezinde çok fazla yıkım var, sadece vurup yıktıkları binalar değil, etrafındakiler de tamir edilemeyecek durumda" dedi.

Surur, köyün 13 bin 500 sakininin çoğunun Ekim ayında İsrail'in yakınlardaki binaları ve ormanlık alanı vurmaya başlamasıyla kaçtığını da sözlerine ekledi.

Haydar, bombardımanların Lübnan'daki sınır bölgesinin bir bölümünü "yaşamak için elverişsiz hale getirdiğini" vurguladı.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan İsrail askeri sözcüsü Nir Dinar ise "İsrail'in meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini" iddia etti.

Bölge genelinde şiddetli çatışmalar devam ederken, İsrail'in başlatacağı olası askeri harekat için de geri sayım sürüyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 22:35

İLGİLİ HABERLER