Gündem
  • 24.6.2022 20:39

FETÖ'nün para kasası şirketi Naksan Holding'in malları devlete geçti

FETÖ'nün "para kasası" Naksan Holding şirketlerinin müsadere kararı onandı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "para kasası" Naksan Holding davasında 4 sanığa verilen hapis cezaları ile şirketlerin müsaderesine ilişkin kararı onadı.

Daire, Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 Kasım 2018'deki kararına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre, sanıklar Murat Zar ile Cihan Dağcı'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan verilen 8 yıl 9'ar ay hapis cezaları ile Ferhan Nakıboğlu'na "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis ve aynı suçtan Arif Çifçi'ye verilen 3 yıl 9 ay hapis cezaları onandı.

FETÖ'nün “para kasası” Naksan Holding şirketlerinin müsadere kararı onandı  – HepCanli.com

Daire, sanık İbrahim Nakıboğlu hakkındaki beraat kararını da hukuka uygun buldu.

Yerel mahkemece "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıl hapse mahkum edilen Taner Nakıboğlu hakkındaki hüküm ise bozuldu. Daire, bu sanığın eyleminin "silahlı terör örgütüne üye olma" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Cahit Nakıboğlu ile 11 yıl 3 ay hapis cezası verilen Emre Nakıboğlu hakkındaki kararları da bozan Daire, bu sanıkların önceki aşamalarda örgüte dair verdikleri ifadeleri göz önünde bulundurularak, verilen cezaların etkin pişmanlık hükümleri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kararlaştırdı.

Yerel mahkemece, 6 yıl 3'er ay hapse mahkum edilen sanıklar Emre Özkaya ile Mesut Çeven hakkındaki kararlar da Yargıtay 3. Ceza Dairesince bozuldu. Bu sanıklar hakkında örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduklarını gösteren delil bulunamadığı belirtilen kararda, sanıkların "muvazaalı arsa devirleri yaptıklarının" anlaşıldığı, bu eylemin de "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine işaret edildi.

HOLDİNG BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLERİN MÜSADERE KARARI ONANDI
Daire, sanıkların holdinge bağlı 42 şirketteki paylarının müsadere edilmesi yönündeki yerel mahkeme kararını ise şirketlerin müsadere edilmesi gerektiği hükmüyle düzelterek onadı.

Kararda, müsaderesine karar verilen şirketlerin FETÖ ile bağlantılı olduğu, para transferlerinin bulunduğu, kayıt dışı gelirin sisteme sokulması için kullanıldığı ve örgütün amacına özgülendiği ifade edildi.

Şirketlerin, silahlı terör örgütünün Türkiye içerisinde ve yurt dışında en önemli finans kaynaklarından biri haline geldiği tespitine yer verilen kararda, şunlar kaydedildi:

"Örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket ettiğinin, bu yönde odak haline geldiğinin, terör örgütlerinin devamlılığını sağlamaya yönelik finansal destek çabalarının bulunduğu, örgütün kontrolüne girdiğinin anlaşılması halinde bütün olarak müsaderesi yasal olarak mümkün ve gereklidir."

Naksan Holdinge ait o fabrikada satışa çıkarıldı! Naksan Plastik ve Royal Halı’nın mülkiyetinde bulunan ve halı ipliği üretilen “BCF1” adlı tesisin ihaleyle satışına karar verdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), mahkeme tarafından kayyım olarak görevlendirildiği, Naksan Plastik ve Royal Halı’nın mülkiyetinde bulunan ve halı ipliği üretilen “BCF1” adlı tesisin ihaleyle satışına karar verdi.

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 28 bin metrekare büyüklüğündeki 3 parselde üretime devam eden fabrikanın bina ve arsası ile fabrikada yer alan makine, ekipman, demirbaşlar ve sözleşmeleri bir paket olarak 120 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

Uluslararası kalite standartlarına uygun olarak 156 personelle faaliyetlerini sürdüren tesis, yıllık 18 bin ton üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapılan tesisin 2022 yılı sonunda toplam cirosunun yüzde 45’inin ihracat gelirlerinden elde edilmesi bekleniyor.

Yıllık 18 bin ton üretim kapasitesine sahip bulunan ve yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapan “BCF1” adlı fabrikanın, yılsonunda toplam cirosunun yüzde 45’inin ihracat gelirlerinden elde edilmesi bekleniyor.

“ Ticari iktisadi bütünlük” yöntemiyle satılacak
TMSF, Bankacılık Kanunu’nun kendisine verdiği yetkiye dayanarak BCF1 adlı tesisi “ticari iktisadi bütünlük” oluşturarak satışa çıkardı. Kurum 2005 yılından beri yüzlerce ihaleyi bu şekilde gerçekleştirdi ve yatırımcılar bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadı.

TMSF’nin İstanbul Esentepe’deki binasında 28 Haziran'da saat 14.30’da yapılacak ihaleye en son teklifler 27 Haziran'a kadar verilebilecek.


YÖNETİCİSİ KAÇTIĞI AMERİKA'DA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Son dakika: Naksan Holding eski yöneticileri hakkında kırmızı bülten... -  Son Dakika Flaş Haberler

Güncellenme Tarihi : 24.6.2022 20:48

İLGİLİ HABERLER