Gündem
  • 24.10.2024 22:00

Fetullah Gülen hainini tekbirsiz gömecekler.. Tabutu beyzbol sahasında

ABD'de tedavi gördüğü hastanede ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için Pensilvanya'da yer alan bir beyzbol sahasında cenaze töreni düzenlendi. Amerikan tipi VIP cenaze aracıyla stadyuma getirilen Gülen’in tabutunu örgüt üyeleri karşıladı. Cenaze alanının üzerinde 'güvenlik' için helikopter uçurulduğu da görüldü.
Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanından FETÖ'cü hainlerin akın akın cenazeye gelmesi beklenirken, beklenen olmadı.. Yetmez dedikleri beyzbol stadyumunun tribünleri boş kaldığı gibi sahanın da üçtü bir dolabildi.
Cenazede en önemli şey ise Amerika tepki gösterir korkusuyla manası Allah En büyüktür demek olan Tekbir getirmek yasaklandı.

FETÖ diken üstünde! Cenazeye QR kodla girilecek: Sağınızı solunuzu kolaçan edin

20 Ekim'de ölen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen bugün gömülecek. Tedirginlik yaşayan örgüt üyelerine, "Cenazede bile sağınızı solunuzu dinleyin, kolaçan edin" talimatı geldi. Diken üstündeki FETÖ, güvenlik tedbiri olarak son çareyi QR kodda buldu. Örgüt mensuplarının teröristbaşının cenazesine 'kişiye özel tanımlı QR kodla' girecekleri öğrenildi.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde sığıntı gibi yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen 20 Ekim'de ölmesinin üzerinden dört gün geçmesine rağmen hala gömülemedi. Güvenlik kaynaklarından edilen bilgilere göre, örgüt içinde başa gelme kavgası, Gülen'in defnedilmesinin önüne geçti. Örgüt içinde cenazeye kimin katılıp katılmayacağı, nerede gömüleceği, ne zaman defnedileceği kavgaları cenaze töreninde gecikmelere neden oldu. İçerideki tartışmalar devam ederken, birlik görüntüsü verme adına cenaze töreninin 24 Ekim'de yerel saatle 11.00'de (TS 20.00) düzenlenmesine karar verildi.

Örgüt ikiye bölündü: Güvenlik mi gösteriş mi?

Örgütün kendi içinde yaşadığı çelişkiler, defin işlemlerine de yansıdı. Örgüt içindeki tartışmalar nedeniyle cenaze işlemlerinin gecikmesinin yanı sıra hazırlıklardan da mümkün olduğunca görüntü verilmemeye çalışılıyor. Bir taraftan da mümkün olduğunca kalabalık bir katılım sağlanması isteniyor. Örgütün üst düzey bazı isimlerinin güvenlik ve gizlilik endişesi nedeniyle büyük bir cenaze törenine karşı çıktığı, ancak bir grubun defin işlemini gösteri haline getirmek istediği belirtildi.


'Sağınızı solunuzu dinleyin'

Defin işlemlerinin gizli yapılmasını isteyenler, cenaze töreni sürecinde uyulmasını istedikleri kuralları kendi haberleşme ağlarında ısrarla vurguluyor. Bu isimler, cenazeye katılacak örgüt mensuplarını tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaya çağırıyorlar. Örgüt yönetiminden “Cenazede bile sağınızı solunuzu dinleyin, kolaçan edin” gibi mesajlar haberleşme ağlarına gönderiliyor.

Bu arada örgütün üst düzey isimlerinin Gülen'in vasiyetnamesinin açıklanması için bir araya gelmesi gerekiyor.

Tekbirsiz gömecekler

ABD’deki FETÖ içi yazışmalarda, bugün düzenlenecek cenaze töreninin bölgedeki bir stadyumda yapılacağı ifade edildi. Örgüt tarafından törene katılanlara "sessiz olunması" talimatı verildi. Bu yasağın, FETÖ'cülerin Amerikalılar nezdinde "Müslüman" bir imaj vermekten kaçınma stratejisinin bir parçası olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz pazar günü ABD’de ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için Pensilvanya eyaletinde bir beyzbol sahasında cenaze töreni yapıldı.

VIP cenaze aracıyla stadyuma götürüldü

Firari birçok teröristin katıldığı cenaze töreni öncesinde, örgütün elebaşlarından Cevdet Türkyolu'nun Gülen'in tabutunu Amerikan tipi VIP cenaze aracına koyduğu görüldü.

Firari teröristler tabutun başında

Yaklaşık 4 bin kişi kapasiteli stadyumun tribünlerinde boşluklar görülürken örgüt sempatizanları çimlerde oturtuldu.

Gülen'in yeğeni Kemal Gülen cenaze öncesi yapılan konuşma sırasında gözyaşı döktü. Manevi oğlu firari terörist Enes Kanter de tabutu başında bekledi.

Malikanesinin bahçesine gömülecek

Terörist başı cenaze sonrasında, 'kestane' olarak adlandırılan malikanesinin bahçesinde açılan mezara gömülecek.

 Hainin tabutunun üzerine Kabe ve Mescid-i Nebevi'den getirilen örtüler serilecek. 

 

Güncellenme Tarihi : 24.10.2024 21:24

İLGİLİ HABERLER