Gündem
  • 24.10.2024 22:52

İran'ın 'büyük bir sürprizi' var ve 'sıfır saatini bekliyor'

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun (DMO) üst düzey subaylarından Tuğgeneral İbrahim Rostami, ülkesinin İsrail'in Dimona nükleer reaktörünü vurmaya hazır olduğunu doğruladı ve Tahran'ın önem açısından "nükleer silahlardan daha önemli" bir sürprizi olduğunu söyledi.

Rostami, IRGC'nin eski uluslararası ilişkiler başkanıdır. Salı günü, "IRGC, İsrail içindeki Dimona reaktörünü hedef alan askeri tatbikatlar gerçekleştirdi," dedi. "İran'ın nükleer silahlardan daha önemli büyük bir sürprizi var ve biz bu sürprizi sıfır saat gelene kadar gizli tutacağız."

Ancak İran hükümet sözcüsü Fatemeh Mohajerani, Tahran'ın bölgedeki herhangi bir savaşı ve bölgesel herhangi bir tırmanışı reddettiğini yineledi. Mohajerani, İran'ın "ulusal çıkarlarından vazgeçmediğini... [ve] İsrail'deki son İran tepkisinin İran'ın askeri ve füze gücünün küçük bir kısmı olduğunu" vurguladı.

İran'ın uygun zaman ve yerde daha büyük ve daha yaygın saldırıları tekrarlamaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi. "Bu, tereddüt veya hoşgörü olmadan olacak ve sadece tepkisel olmayacak."

Güncellenme Tarihi : 24.10.2024 22:57

İLGİLİ HABERLER