Gündem
  • 25.10.2024 11:11

Fetullah Gülen haininin tabutunun başında kardinal İncil'den pasajlar okudu

Törende tekbir getirilmesi yasaklanırken, bir Kardinal Gülen'in tabutu başında İncil’den pasajlar okudu. 

20 Ekim'de ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen dün ABD'de gömüldü. Teröristbaşı için New Jersey’deki bir stadyumda cenaze töreni düzenledi. Katılımcılar stada QR kodla giriş yaptı. Törene Abdullah Aymaz, Bahattin Karataş, Şerif Ali Tekelan, Naci Tosun, Cevdet Türkyolu ve İsmail Büyükçelebi gibi elebaşları da katıldı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için örgüt üyeleri, ABD’nin New Jersey eyaletindeki 5 bin 500 kişilik Skyland Baseball Stadyumu’nda cenaze töreni düzenledi. ABD’nin farklı eyaletlerinden ve dünyanın dört bir yanından FETÖ’cüler stadyuma geldi. ABD polisi bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Örgüt üyeleri stadyuma kendi isimlerine hazırlanan QR kodla giriş yaptı.

KARDİNAL TABUTUN BAŞINDA

FETÖ elebaşı Gülen'in cenaze töreni sırasında bir Kardinal, tabut başında İncil’den şu sözleri okudu: “Biz hepimiz onun çocuklarıyız. Kendisini bizim için feda etti. Lordumuz, bu mirasın devamını sağlamamızı ve tüm dünyaya yayılmasını sağlamanı dileriz.” Bu anlara ait görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı.

“PEYGAMBERANE DURUŞ” SERGİLEMİŞ!

Elebaşının cenazesi stada siyah renkli Cadillac marka araçla, güvenlik korteji eşliğinde getirildi. Örgütün parasına çöken “Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkyolu, tabutun başından hiç ayrılmadı. Duayı örgütün ABD'deki Respect Enstitüsü’nün Başkanı Prof. Dr. Süleyman Eriş ettirdi. Törende “Melek” diye nitelendirilen elebaşının “Peygamberane duruş” sergilediği bile söylendi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki bir beyzbol sahasında cenaze töreni düzenlendi. Detayları aktaran firari FETÖ'cü Şemsettin Efe, cenaze öncesi ve sonrasında tekbir getirilmemesiyle övündü. Efe, "En ufak bir gürültü, slogan, tekbir buranın ortamını bozacak bir davranış görmedik" dedi. 

NAMAZI SUAT YILDIRIM KILDIRDI

Pensilvanya’daki örgüt kampına 1 saat mesafedeki stada Türk basını alınmadı. ABD polisi Türk gazetecilerin görüntü çekmesine engel oldu. Stadyumun bulunduğu Essex bölgesinde yerel saatle 10.00-14.00 arası dron uçurmak yasaklandı. Kimin kıldıracağı merak edilen cenaze namazını Suat Yıldırım kıldırdı. Yerel saatle 11.00’de başlayan tören 15.00’da sona erdi. Elebaşının cenazesi daha sonra yıllarca kaldığı örgüt kampına götürülüp bahçede kazılan çukura gömüldü.

Örgütü karanlık kurul yönetecek

Cenaze namazını kıldıran Suat Yıldırım, örgütü kimin yöneteceğine ilişkin ipuçları verdi. Yıldırım konuşmasında, örgütün “karanlık kurul” olarak bilinen istişare heyetiyle yönetileceğini söyledi: “İstişareyle hizmetleri yürütme işini, yine istişare heyeti kardeşlerimiz hem burada hem dünyanın her tarafında istişareyle hizmetleri alıştıkları, öğrendikleri şekilde yöneteceklerdir.”

Yıllarca “Hocaefendi” sıfatını kullandığı halde;

Tekbir getirmenin yasaklandığı, helallik verilmesinin gerek görülmediği, tabutu başında bir Kardinal tarafından İncil’den pasajların okunduğu, cenazeye katılanların yüzlerini maskelerle gizlediği ve İngilizce konuşmaların yapıldığı bir cenaze töreni ile “vatansız bir hain” olarak ABD’deki çukuruna gömüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.10.2024 10:25

İLGİLİ HABERLER