Gündem
  • 7.12.2012 14:31

FLAŞ!.. Cübbeli Ahmet Hoca serbest bırakıldı

Aylardır tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca adı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü mahkekme kararı ile serbest bırakıldı.

Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik dava kapsamında tutuklu yargılanan ve ''Cübbeli Ahmet Hoca'' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel tahliye edildi.
      İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davaya ilişkin ara kararını açıkladı.
      Heyet, 5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu'nun, ''dava ve cezaların ertelenmesi'' başlıklı geçici 1. maddesi hükmü ile aynı yasa kapsamında değiştirilen Türk Ceza Kanunu'nun 220/6-7 ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 109. maddesi hükümlerini göz önüne alarak, tutuklu sanıklardan Ahmet Mahmut Ünlü ile Mahjouba Demirel'in, üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdikleri süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması gerekçesiyle tahliye edilmelerine karar verdi.
 

YURTDIŞI YASAĞI GETİRİLDİ

Tahliyesine karar verilen Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel için yurt dışı yasağı getirildi. Ünlü ve Demirel’in her çarşamba günü polis merkezine giderek imza atmalarına karar verildi.      
 

Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik dava kapsamında yargılanan ''Cübbeli Ahmet Hoca'' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in tahliye edilmesine ilişkin karara, üye hakim Hikmet Şen muhalefet şerhi koydu.
      İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hikmet Şen, Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in tahliye edilmesi kararına muhalefet ederek, karşı oy kullandı.
      Üye hakim Şen muhalefet şerhinde, ''Sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü ile Fas uyruklu Mahjouba Demirel'in üzerlerine atılı suçun alt ve üst sınırları, suçun niteliği, dosyada bulunan fiziki takip tutanakları, bir kısım mağdurelerin beyanları ile bir kısım sanık ve mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve tüm dosya içeriği itibariyle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesi gerektiği kanaati ile çoğunluğun tahliyeye yönelik kararına muhalifim'' ifadesi yer aldı.
      Bu arada, mahkeme heyeti, sanık Barış Sezek'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
      Heyet, tahliye edilen Ahmet Mahmut Ünlü ve Mahjouba Demirel'in her hafta en yakın polis merkezine giderek imza atmasını kararlaştırdı.
      Öte yandan, duruşmaya ara verildiği sırada, sanık Ahmet Mahmut Ünlü, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin yanına giderek, cuma namazı kılabilmek için izin istedi. Başkan Ekinci, Ünlü'ye izin verdi.
    

AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:39

İLGİLİ HABERLER