Gündem
  • 27.9.2024 21:00

Flaş.. İsrail Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ı vurdu

İsrailli yetkili, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Beyrut saldırısının hedefi olduğunu söyledi
CNN'den Jeremy Diamond, İsrail'in Hayfa kentinden
CNN'e konuşan İsrailli bir yetkili, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in Cuma günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırının hedefi olduğunu söyledi.

Yetkili, İsrail ordusunun saldırıda öldürülüp öldürülmediğini doğrulamak için çalıştığını söyledi.

Lübnan devlet haber ajansı, İsrail saldırılarının ardından bazı binaların yerle bir edildiğini bildirdi

Lübnan'ın resmi haber ajansının aktardığına göre, İsrail'in cuma günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıların ardından, kentin güney banliyölerindeki Dahiyeh bölgesinde çok sayıda bina yıkıldı.

Sosyal medyada paylaşılan birkaç video, saldırıdan sonra havaya yükselen büyük siyah duman sütunlarını gösterdi. Bir video, birkaç bina boyunca art arda gerçekleşen birkaç büyük patlamayı gösterdi ve İsrail güçlerinin birden fazla hedefe ateş ettiğini düşündürdü.

Bazı mahalle sakinlerinin paylaştığı görüntülerde hedef alınan binaların enkaz halinde olduğu, ilk müdahale ekiplerinin olay yerine yürüyerek ulaştığı görülüyor.

Saldırıların etkilediği alanın, İsrail'in Beyrut'a yönelik daha önce gerçekleştirdiği saldırılardan çok daha büyük olduğu görülüyor.

Lübnan Kızılhaçı, grevin ardından güneydeki banliyölere 10 ekip gönderdiğini bildirdi.

Biraz geçmiş: Dahiyeh, güçlü bir Hizbullah varlığına sahip yoğun nüfuslu bir bölgedir ve grubun liderliğinin çoğunun bulunduğu yerdir. Bir İsrailli yetkili CNN'e, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in Cuma günkü saldırısının hedefi olduğunu söyledi.

Yoğun İsrail hava saldırıları Lübnan'daki militan grubu hedef alıyor. Pazartesi günü, İsrail bombalarının kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere 500'den fazla kişiyi öldürmesi ve 1.800'den fazla kişiyi yaralamasıyla ülke için yirmi yılın en ölümcül günü yaşandı.

 

Güncellenme Tarihi : 27.9.2024 20:03

İLGİLİ HABERLER