Gündem
  • 27.9.2024 20:17

Netanyahu ağzından baklayı çıkardı.. Bundan sonra Gazze'yi ben yöneteceğim, herkes tarafını seçsin

Netanyahu, İsrail'in Gazze'yi yönetmek için "bölgesel ve yerel ortaklarla çalışacağını" söyledi

CNN'den Mick Krever'dan

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Gazze'deki savaşın sona ermesinin ardından şehri kimin yöneteceğine ilişkin çok az ayrıntı verdi.

"İsrail, savaş sonrası Gazze'de Hamas'ın herhangi bir rol üstlenmesini reddedecektir" dedi.

"Gazze'yi yeniden yerleştirmeye çalışmıyoruz, Gazze'yi silahsızlandırmaya ve radikalleşmesini önlemeye çalışıyoruz. Ancak o zaman bu mücadele turunun son mücadele turu olmasını sağlayabiliriz.

İsrail'in, "Gazze'de barışçıl bir arada yaşamayı hedefleyen sivil bir yönetimi desteklemek için bölgesel ve yerel ortaklarla çalışmaya hazır olduğunu" söyledi.

Netanyahu, "nimet" veya "lanet" arasında bir gelecek seçimini göstermek için haritalar gösteriyor

CNN'den Mick Krever'dan

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 27 Eylül'de New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap ediyor. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, iddiasını dile getirdi.

İki haritayı elinde tutan adam, dünyanın "lütuf" ile "lanet" arasında seçim yapması gerektiğini söyledi.

Netanyahu, BM Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada, "Gerçek savaş suçluları İsrail'de değil" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cuma günü Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı'nın kendisi, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve bazı Hamas liderleri hakkında tutuklama emri çıkarma isteğini kınadı.

BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bayanlar ve baylar, gerçek savaş suçluları İsrail'de değil" dedi.

"Onlar İran'dalar. Gazze'deler, Suriye'deler, Lübnan'dalar, Yemen'deler. Bu suçluların yanında duranlar, iyiliğe karşı kötülüğün yanında duranlar, nimete karşı lanetin yanında duranlar, bunu yapanlar kendinizden utanmalısınız."

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Hamas'ın Gazze Lideri Yahya Sinwar ve Netanyahu hakkında, 7 Ekim'de İsrail'e düzenlenen saldırılar ve ardından Gazze'de başlatılan savaş nedeniyle savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işledikleri iddiasıyla tutuklama emri çıkarılmasını talep ediyor.

Netanyahu, "BM'deki antisemitizm göz önüne alındığında, BM'nin bağlı organlarından biri olan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki savcının, demokratik İsrail devletinin demokratik olarak seçilmiş liderleri olan bana ve İsrail savunma bakanına karşı tutuklama emri çıkarmayı düşünmesi kimseyi şaşırtmamalıdır" dedi.

ICC savcısı Karim Khan bu baharda CNN'e verdiği demeçte, "Hiç kimse kanunun üstünde değildir" dedi.

Ancak Netanyahu, "ICC savcıları aceleyle karar verdi," dedi. "İsrail'e diğer demokrasilere davranıldığı gibi, bağımsız mahkemeleriyle davranmayı reddetmesi, saf antisemitizmden başka bir şeyle açıklanması zor," diye ekledi.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2024 20:25

İLGİLİ HABERLER