Gündem
  • 11.10.2024 01:30

Florida'yı vuran Milton kasırgasının korkunç hasarı havadan görüntülendi

Florida'nın batı kıyısına 3. kategori kasırga olarak vuran ve hortumlar, güçlü rüzgarlar ve sel baskınları getiren Milton Kasırgası ile bağlantılı olarak en az 13 ölüm bildirildi . Canavar fırtına milyonlarca insanı tahliye etmeye zorladı ve Florida genelinde yaygın yıkıma yol açtı.

Fort Pierce sakini fırtınanın yol açtığı hasar hakkında: 'Sanki bir bomba patladı'

Hasarlı mobil evlerin yanında duran Mike Johnson, Perşembe günü ABC News'den Eva Pilgrim'e, St. Lucie County'deki Fort Pierce'da meydana gelen bir kasırganın ardından evinin hasar görmediğini, ancak komşularının o kadar şanslı olmadığını söyledi.

Kasırganın geçmesini izledikten sonra dışarı koştuğunu ve komşusunun evinin çatısının uçtuğunu gördüğünü söyledi.

"Sanki bir bomba patlamış gibi," dedi. "Her yerde alüminyum, eşyalar, elektrikli süpürgeler, her şey."

İnsanların çığlıklarını duyduğunda, çok sayıda ölüm vakasının bildirildiği İspanyol Gölleri Kır Kulübü Köyü'nün arka tarafına koştu.

Yerde bir adamın ölü bulunduğunu söyledi.

"Kalbim bir anda çöktü," dedi. "Onu böyle görmek mide bulandırıcıydı."

Florida'da 3 milyondan fazla kişi elektriksiz

Florida'da 3 milyondan fazla müşteri elektriksiz.

Vali Ron DeSantis, Florida genelinde elektriğin yeniden verilmesi için 50.000'den fazla elektrikçinin önceden görevlendirildiğini söyledi.

Milton ile ilgili en az 13 ölüm bildirildi

ABC News, Perşembe günü düzenlediği çok sayıda basın toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede, Milton Kasırgası ile bağlantılı olarak en az 13 can kaybının bildirildiğini belirtti.

Bunlar arasında, bir düzineden fazla kasırganın bildirildiği St. Lucie County'de altı ölüm, Volusia County'de fırtınayla ilgili dört ölüm, St. Petersburg'da iki ölüm ve Florida Karayolları Devriyesi'nin bir adamın düşen bir ağaca çarpması sonucu öldüğünü söylediği Citrus County'de bir ölüm yer alıyor.

St. Lucie County'de kasırgalar sonucu 6 kişi öldü

St. Lucie County yetkilileri, Florida'nın doğu kıyısını vuran güçlü kasırgalar sonucu altı kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İlçe yetkilileri, Çarşamba günü ilçede 90 dakika içinde 12 kasırga bildirildiğini ve bunun üzerine 900'den fazla kişinin 112'yi aradığını söyledi.

İlçe Yöneticisi George Landry, ilk müdahale ekiplerinin özverili çalışmalarını överek, "Fırtına sırasında acil müdahale ekibimiz, sakinlere ulaşmak için kelimenin tam anlamıyla hortumlardan kaçıyordu." dedi.

 

9 Ekim 2024'te Milton Kasırgası'nın Florida'daki Fort Myers'a yaklaşmasıyla birlikte bir hortumun yıktığı bir ev drone görüntüsünde görülüyor.

Ricardo Arduengo/Reuters

 

Güncellenme Tarihi : 11.10.2024 01:39

İLGİLİ HABERLER