Gündem
  • 10.10.2024 21:44

İsrail El Aksa Tugayı komutanını şehit etti

Filistin Sağlık Bakanlığı, Nablus'ta İsrail özel kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırıda 5 Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail özel kuvvetlerinin araçlarına ateş açması sonucu beş Filistinli hayatını kaybetti .

CNN tarafından elde edilen bir videoda, en az dört adamın bir arabanın arkasında durup saldırı tüfekleri tuttuğu ve karşılarındaki ikinci arabaya ateş ettiği görülüyor. Ayrı bir videoda, silahlı adamlar ayrıldıktan sonra olay yerine koşan yoldan geçenler görülüyor. Başka bir videoda, arabanın iç kısmının kanla dolu olduğu görülüyor.

İsrail polisi ve Şin Bet güvenlik teşkilatı, Balata'da El-Aksa Şehitleri Tugayları (Filistinli silahlı grupların bir ağı) lideri de dahil olmak üzere beş kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, öldürülenlerin "terörist faaliyetlerden arandığı" ve "sivillere ve IDF güçlerine karşı terörist faaliyetlerin ihraç edilmesi ve planlanmasında yer aldıkları" belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı öldürülen kişilerin isimlerini şöyle açıkladı: Abdul Halim Muhammad Nasser, Salim Izz al-Din Mahmoud Abu Saada, Naeem Muhammad Raji Abdul Hadi ve Issam Muhammad Suleiman Salah.

Hamas, işgal altındaki Batı Şeria sakinlerini "kitlesel öfkeli yürüyüşler" düzenlemeye ve "işgalci güçlerle ve yerleşimci çeteleriyle her alanda çatışmayı ve mücadeleyi tırmandırmaya" çağıran bir bildiriyle saldırıyı kınadı.

Unutmayın: İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının başlamasından bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail yerleşimcilerinin şiddetinde artış yaşanıyor.

İsrail ile Ürdün arasında yer alan Batı Şeria, İsrail'in askeri işgali altında yaşayan 3,3 milyon  Filistinliye ve yaklaşık 57 yıl önce oraya yerleşmeye başlayan yüz binlerce Yahudi İsrailliye ev sahipliği yapıyor  .

Güncellenme Tarihi : 10.10.2024 21:53

İLGİLİ HABERLER