Dünya
  • 29.5.2018 17:20

Fransa’da skandal! Erdoğan’ı yargılayıp savaş suçlusu ilan ettiler

Fransız siyasetçilerin de katıldığı sözde Türkiye ve Kürtler Üzerine Kalıcı Hakların Daimi Mahkemesi, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kendilerine göre yargılayıp mahkûm etti.

Türkiye ve Kürtler Üzerine Kalıcı Hakların Daimi Mahkemesi (Permanent Peoples’ Tribunal on Turkey and Kurds) denilen ve Fransız siyasetçilerin iştirak ettiği sözde mahkemede, Türkiye ve Reisicumhur Erdoğan kafalarına göre yargılanıp mahkûm edildi.

“TÜRKİYE SAVAŞ SUÇLUSUDUR, ERDOĞAN YARGILANMALIDIR, DEMİRTAŞ’A İSE SAYGI DUYUN”

Hadsizlik ve küstahlıkta ölçü sahibi olmadığı görülen ve “mahkeme” denilen bu komedyada, hüküm açıklanmadan evvel Türkiye’nin Paris büyükelçisine de haber yollandığı, kendisinin de Türkiye’nin temsilcisi olarak katılmasının istendiği fakat kendilerinin büyükelçi tarafından umursanmayıp cevap dahi verilmediği açıklandı.

Ardından Fransız hakim Philippe Texier tarafından ilan edilen saçma hükümde ise şu ifadelere yer verildi:

Türk devleti Kürt halkının özerklik hakkını inkâr etmekten, Kürt halkının kimliğini ve varlığını reddetmekten, Türk kimliğini empoze etmekten ve ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel hayatına katılımlarını önlemekten sorumlu bulunmuştur… Erdoğan Kürtleri ve temsilcilerini ‘terörist’ olarak nitelemiş, hukuk dışı olarak polis ve ordu kuvvetlerini savaşçılara ve halka karşı kullanmış ve bunu meşrulaştırmıştır.

Türkiye derhal Suriye’de Türk ordusu tarafından yürütülen tüm operasyonları sonlandırmalıdır ve askerlerini kendi sınırları içerisine çekmelidir. Türkiye, 1 Temmuz 2015 ve 31 Ocak 2017 arası savaş suçlularının araştırılıp cezalandırılmasına mecburdur… Siyasi tutuklular da gazeteciler de serbest bırakılmalıdır…

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye devletinin Kürtlere karşı Türkiye’nin güneydoğusu ve yurtdışında işlediği sivillerin kıyımını, hedefli suikastları ve zorla göz önünden kaybolmayı ihtiva eden savaş suçlarından dolayı yargılanmalıdır.

Sözde hükümde ayrıca, milliyetçi hareketlerle Türkiye’nin geçmişte de Ermeni soykırımını işlediği herzesi de dillendirildi.

FRANSIZ SİYASETÇİLERİN HDP’Yİ MÜDAFAASI VE GÜZELLEMESİ

Bu gülünç “mahkemeye” iştirak eden Fransız siyasetçi Danielle Simonnet, twitter hesabından konuyla ilgili birçok paylaşıma yer verdi. Ayrıca televizyonlara çıkıp muhtelif yerlerde yaptıkları açıklamalarla da dikkat çekti. Fransız siyasetçi, “Erdoğan Kürtlere karşı saldırgan askeri operasyonlar düzenlerken muhalif HDP’nin adaylarının Türkiye’de hapishanede olduğunu, seçim günü Türkiye’yi gözlemleyeceğini” kaydetti.

Simonnet ayrıca, “Türkiye’nin Kürt halkına karşı devlet suçları ile savaş suçlarından ötürü Erdoğan’ı kınadıklarını, feminist Kürt yoldaşlarıyla birlikte olduklarını” da twitter hesabından ifade etti.

Komik mahkemenin diğer iştirakçisi ve bir başka Fransız siyasetçi olan Corinne Morel Darleux da sosyal medya hesabından Türkiye ve Erdoğan’a hücum edip teröristlerle temsilcilerini savunan skandal paylaşımlarda bulundu. Fransız kadın siyasetçi, “Başkanlık adayı Selahattin Demirtaş, 18 aydan beri binlerce diğer siyasi mahpus gibi Erdoğan rejimi tarafından hükmünün verilmesini hücresinde bekliyor ve bu hapishane hücresinden kampanya yapacak, popüler ve kararlı” deyip saygı duyulmasını söyledi.

Türk düşmanlığıyla meşhur Fransız vekil Valerie Boyer de boş durmayıp Türkiye’yi karalamaya devam etti. Yaptığı bir paylaşımla Türklerin Afrin’in aldığından beri 120.000 Kürt’ü avladığını, sistematik yağmalar ve ihlaller yaptıklarını, Nazi selamlamalarının ortaya çıkıp cihadçıların etrafta cirit attığını ifadeyle Avrupalıların hallerine sitem etti.

Ömer E. Keçeci yazdı…

 YENİAKİT.COM.TR  ÖZEL 

yeniakit.com.tr


 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2018 16:23

İLGİLİ HABERLER