Gündem
  • 27.6.2024 11:53

Gabar'daki petrol sahasına saldırıya gelen PKK'nın önemli ismi öldürüldü

PKK askerlerimiz tarafından 3 gün önce öldürülen PKK'nın askeri kanadı HPG'nin en önemli isimlerinden Beritan Nurhak Çiya'nın şokunu yaşıyor. Gabar'a büyük eylemler için gelen özellikle yeni kurulan petrol tesisini hedef alacağı söylenen teröristle beraber yanındakiler de öldürüldü..

PKK'nın askeri kolu HPG'nin üst düzey kadın teröristi Batman’da öldürüldü…

ANF | Komutan Bêrîtan Nûrhak Çiya şehadete ulaştı

HPG, üst düzey isim olduğunu belirttiği “Beritan Nurhak Çiya” kod adlı Sultan Dağ’ın Mawa Dağı’nda çıkan çatışmada askerlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi.

PKK’nin askeri kanadı HPG, Batman’ın Hasankeyf ilçesinde Mawa Dağı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile yaşanan çatışmada bir üst düzey isminin öldürüldüğünü duyurdu.

Çıkarıldığı köyünde intikam yemini etti - Yeni Özgür Politika

2002 yılında Van’da örgüte katıldığı belirtilen Dağ’ın, Mardin-Ömerli nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. 

Dağ’ın ölümüne ilişkin yapılan açıklamada Dağ’ın, PKK’nin kadın askeri yapılanması olan “YJA Star’da sözde komutan olduğu ve Gabar'da eylemleri yönettiği bildirildi..

Dağ’ın PKK’nin çok sayıda üst düzey ismiyle fotoğraflarına yer verildi.

Öte yandan Dağ’ın Mardin-Ömerli’nin Fıstıklı köyünde gömüldü..

Batman’da operasyon

Hasankeyf ilçesinde bulunan Mawa bölgesi kırsalında 18 Haziran’da başlayan ve Gercüş ilçesi kırsalına da yayılan operasyonda TSK ile HPG arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Dağ’ın hayatını kaybettiği "Bozdoğan-45" adlı operasyona ilişkin 24 Haziran'da açıklama yapmış, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından yapıldığını belirtmişti.

X üzerinden yaptığı ve görüntülere yer veren Yerlikaya, Sultan Dağ’ın yanı sıra Zeynep Nibat adlı PKK’linin öldürüldüğünü duyurdu

Güncellenme Tarihi : 27.6.2024 12:20

İLGİLİ HABERLER