Gündem
  • 27.6.2024 12:00

El Kassam savaşçıları savaş sırasında yeni tünel kazıyor..

 Refah'ta işgal güçleriyle yaptıkları çatışmaya dair yeni bir video
Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın 26 Haziran 2024 Çarşamba akşamı yayınladığı yeni videoda, savaşçılarının Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah'ta devam eden çatışmalar sırasında tünel kazdığı görülüyor. 

El Kassam'ın yayımladığı habere göre, savaşçılar işgal ordusundan ele geçirdikleri patlayıcıları kullandı. 

Videoda ayrıca El Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin Tel El Sultan mahallesinin güneyindeki El Bahr Caddesi'nde işgalcilerle çatışmaların yaşandığı da görülüyor.

İsrail ordusunun verilerine göre, Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana ölü sayısı 665 asker ve subaya ulaştı; bunların arasında 27 Ekim'de başlayan kara savaşının başlangıcından bu yana öldürülen 313 kişi de var.

Ordu, ölü ve yaralı sayısının daha büyük bir kısmını gizlemekle ilgili yerel suçlamalarla karşı karşıya.
Hamas hareketinin silahlı kolu İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne bitişik askeri noktalara ve yerleşim yerlerine saldırı düzenledi; bu saldırıda yaklaşık 1.200 İsrailli öldürüldü, yaklaşık 5.431 kişi yaralandı. Hareket en az 239 kişiyi ele geçirdi ve geçen Aralık ayının başına kadar bir hafta süren Geçici ateşkes sırasında onlarcasını İsrail'le takas etti.

O tarihten bu yana İsrail, Gazze Şeridi'nde mutlak Amerikan desteğiyle yıkıcı bir savaş yürüttü ve 123.000'den fazla Filistinliyi ölü ve yaralı bıraktı, bu da Tel Aviv'i uluslararası izolasyona soktu ve Uluslararası Adalet Divanı önünde yargılanmasına yol açtı.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma yönündeki iki kararına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Refah işgaline son verilmesi, “soykırım” eylemlerini önleyecek tedbirlerin alınması ve Gazze'deki sefil insani durumun iyileştirilmesi yönündeki emirlerine rağmen savaşını sürdürüyor.

İsrail aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan'ın, Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant hakkında "savaş suçları" ve "insanlığa karşı suçlar" sorumlulukları nedeniyle tutuklama emri çıkarma talebine de itiraz ediyor.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2024 12:44

İLGİLİ HABERLER