Gündem
  • 12.7.2024 10:13

Galatasaray'a sağ bek transferinde scout ekibinden güvence

Sağ bek transferini kısa süre içerisinde bitirmeye hazırlanan Galatasaray'da scout ekibinin öne çıkardığı isim için teknik direktör Okan Buruk'a, Tüm özellikleriyle yeni Sacha Boey olma, hatta onu da geride bırakma potansiyeline sahip" raporu sunduğu öğrenildi.

KAVUŞMAYA AZ KALDI 
Sacha Boey'nin ayrılığından bu yana sağ bek konusunda yoğun bir çalışma yürüten Galatasaray, bu doğrultudaki arayışlarını sonlandırmış durumda. Artık Sarı-Kırmızılılar, yeni sağ bekine kavuşmayı bekliyor.

SON DETAYLAR GÖRÜŞÜLÜYOR 
Rennes forması giyen 21 yaşındaki Guela Doue ile anlaşan Sarı-Kırmızılılar, Fransız kulübüyle de mutabakat sağladı ve son detaylar görüşülüyor. Genç oyuncu, yaklaşık 7 milyon Euro bonservis bedeli ve 1.2 milyon Euro senelik maaşla Galatasaray’a imza atmaya hazırlanıyor.

AVUSTURYA KAMPINA KATILMASI BEKLENİYOR 
Sağlık kontrollerinin hemen ardından Avusturya kampına katılması beklenen Doue’nin, birçok farklı aday arasından neden tercih edildiği de ortaya çıktı. Kararın arkasında, teknik direktör Okan Buruk’un genç oyuncuyu çok beğenmesinin başrol oynadığı belirtiliyor.

MAÇLARINA TEMSİLCİ YOLLADILAR 
İlk olarak geçen sezonun devre arasında scout ekibi tarafından önerilen Doue, sezon boyunca Okan Buruk ve teknik heyeti tarafından defalarca izlendi. Sarı- Kırmızılılar, Rennes’in birçok maçına temsilci göndererek oyuncuyu çıplak gözle izletti ve rapor da hazırlattı.

'BOEY'Yİ GERİDE BIRAKABİLİR'

Hem bu raporlar hem de teknik ekibin Florya’da yaptığı analizler sonucunda Doue için, “Tüm özellikleriyle yeni Sacha Boey olma, hatta onu da geride bırakma potansiyeline sahip” görüşü ağırlık kazandı.

ÇOK CİDDİ KAZANÇ SAĞLAYABİLİR 
Doue’nin en önemli özelliklerinden biri, sağ koridoru tam anlamıyla tek başına kullanabiliyor olması. Savunma gücü çok yüksek olan genç yetenek, aynı zamanda hücum aksiyonlarıyla da fark yaratmayı başarıyor. Okan hocaya göre Fildişi Sahilli oyuncunun potansiyeline tam anlamıyla ulaşması halinde, Galatasaray bu transferden hem sahada hem de kasada çok ciddi anlamda kazanç sağlayacak. Doue’nin maliyetinin, gündemdeki diğer yıldızlara göre uygun olması da bu tercihteki sebeplerden bir tanesi olarak gösteriliyor.

Güncellenme Tarihi : 12.7.2024 10:19

İLGİLİ HABERLER