Spor
  • 7.1.2014 12:20

Galatasaray'ın Antalya kampına aslan yağacak

Galatasaray'da uzun yıllar sonra, “Transferler kampa yetişecek” sözü gerçekleşmek üzere.

Ara transfer döneminin en hareketli takımı olan Galatasaray, yarın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde toplanıp, öğleden sonra Antalya’ya giderek ikinci yarı hazırlıklarına başlayacak. Belek’teki kamp çalışmalarına, yeni transferlerin de katılacak olması, taraftarlar arasında ciddi anlamda heyecan yaratmış durumda. Yıllardır transferleri kampa yetiştirmeye çalışan, ancak birçok ismin işini ancak son günde bitirebilen Sarı-Kırmızılılar, bu kez bu klişeyi değiştirmeyi başarmak üzere. Brezilya’nın Gremio takımında forma giyen Alex Telles ile İsviçre’nin Grasshoppers takımında oynayan İzet Hajrovic’in, yarın Antalya’da buluşması gündemde. Bu isimlere ek olarak, Kayserisporlu Salih Dursun’un da birkaç gün içerisinde takıma katılması bekleniyor.

Gözler Dany ve Amrabat’ta
Teknik patron Mancini’nin isteği doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Sarı- Kırmızılılar, transferi kolay kolay kapatacak gibi görünmüyor. Zira İngilizler sürekli olarak John Terry’nin Galatasaray’a transfer olacağını öne sürerken, İtalyanlar da Davide Astori’nin kısa sürede Cim Bom’a imza atacağını öne sürüyor. Ancak bu transferlerin resmiyete dökülmesi için, kiralık listesine konulan Dany ve Amrabat gibi isimlerin, kendilerine talip olan kulüplerle anlaşmaları gerekiyor. Çünkü Galatasaray’ın 10 kişilik yabancı kontenjanı hâlâ dolu.

Gözü Dünya Kupası'nda
2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Brezilya’da, birinci sol bek konumunda Real Madrid forması giyen Marcelo bulunuyor. Onun yokluğunda PSG’de oynayan Maxwell görev yapıyor. Üçüncü sol bek ise Barcelona’da top koşturan Adriano. Ancak ülkesinin gelecek vaadeden sol beklerinden biri olarak gösterilen Alex Telles, özellikle Maxwell ile Adriano’yu kesebileceğine inanıyor. Genç futbolcu, Galatasaray’da ortaya koyacağı performansla, Brezilya Milli Takımı’nın 23 kişilik kadrosuna dahil olmayı hedefliyor. Galatasaray forması giyen ve benzer bir beklenti içerisinde olan diğer futbolcu da Felipe Melo.

İzet Hajrovic’e pasaport engeli
Galatasaray Yönetimi, İzet Hajrovic’i Türk statüsünde oynatmanın hesapları içinde. 22 yaşındaki oyuncunun kendisi de bu düşünceye oldukça sıcak bakıyor. Ancak konuyla ilgili bazı sıkıntılar var. Öyle ki, Bosna Hersek Milli Takımı forması giyen Hajrovic, aynı zamanda İsviçre pasaportu da taşıyor. Uzmanlar, genç futbolcunun üç vatandaşlık hakkı birden almasının mümkün olmadığını belirtiyor. Sarı-Kırmızılılar ise bu problemi çözmek için girişimlerde bulunacak.

Sercan Yıldırım: O benim akrabam
İzet Hajrovic’le ilgili olarak en ilginç bilgi, bonservisi hâlâ Galatasaray’ın elinde bulunan Sercan Yıldırım’dan geldi. Genç forvet, Boşnak futbolcunun akrabası olduğunu söyledi. Sercan ayrıca Şanlıurfa’dan mutsuz olduğu için ayrıldığını ve Galatasaray’a geri dönmek istediğini de sözlerine ekledi.

Fanatik - Eurosport@EurosportCom_TR 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:42

İLGİLİ HABERLER