Gündem
  • 31.8.2004 20:54

GÜL: ''RUM KESİMİNİN TANINMASI SÖZ KONUSU DEĞİL''

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kıbrıs Rum kesiminin AB çerçevesinde gümrük birliğine dahil edilmesi için bazı çalışmalar bulunduğunu, ancak bunların siyasi tanıma anlamına gelmeyeceğini kaydetti.
     Gül, Kıbrıs Rum kesiminin AB çerçevesinde gümrük birliğine dahil edilip edilmeyeceğine ilişkin BM nezdinde devam eden bazı çalışmalar olduğunu, ancak bunların ''siyasi tanıma anlamına gelmeyeceğini'' belirtti.
     Abdullah Gül, ''Tabii ki beklentilerin karşılanması da burada çok önemlidir'' diyerek, Kıbrıslı Türklerin iyi niyetli adımlarının karşılık bulmasının önemine dikkati çekti.
     Gül, Türkiye'ye ilişkin AB İlerleme Raporu öncesinde ne gibi mesajlarının olduğunun sorulması üzerine, Türkiye'nin üzerine düşenleri yaptığını ve buna devam edeceğini kaydetti. Gül, ''Bizi kandırılmışlık duygusuna sevk edecek bir kararın sonuçlarının ne kadar tehlikeli olacağını tüm AB liderleri iyi biliyorlar'' diye konuştu.
     Irak'ta Türklere zarar vermenin bedelinin çok büyük olduğunu, herkesin bunu çok iyi düşünmesi gerektiğini de söyleyen Gül, Türkiye'nin Irak halkının yardımına her zaman koştuğunu ve insani ihtiyaçlarını karşılayan en önemli ülke olduğunu belirterek, ''Dolayısıyla Türklere zarar vermenin bedeli çok büyüktür, herkesin bunu çok iyi düşünmesi lazım'' dedi.
     Dışişleri Bakanı Gül, PKK/Kongra-Gel terör örgütüyle ilgili olarak da ister ABD ister başka bir ülke olsun, ''terörle mücadeleyi hiç kimseye ihale etmeyeceklerini'' belirterek, ''Biz kendimiz başa çıkmasını biliriz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER