Gündem
  • 1.9.2004 00:00

MESUT YILMAZ'DAN AB'YE ŞOK UYARI : TÜRKİYE'Yİ ALMAZSANIZ YA ASKERİ DİKTATÖRLÜK YA DA KÖKTENDİNCİ BİR İKTİDAR İŞBAŞINA GELİR

VİYANA - Eski Başbakan Mesut Yılmaz, ''Türkiye'nin AB'ye giriş müzakerelerinin bloke edilmesi halinde, yönetimi askeri bir diktatörlük veya köktendinci bir hükümetin ele geçirebileceğini'' öne sürdü.
     Avusturya'nın Tirol eyaletinde yapılan Alpbach Avrupa Forumu'na katılan Yılmaz, Avusturya'nın ''liberal eğilimli'' Der Standard gazetesine verdiği demeçte, böyle bir tutumun İslam dünyasınca da olumsuz değerlendirileceğini ve AB'nin inandırıcılığını yitireceğini belirtti. Yılmaz ''AB'nin 1999 Helsinki Zirvesi'nde Türkiye'nin şartları yerine getirmesi halinde müzakerelerin yapılacağı yolunda bir karar aldığını ve bunun izleyen diğer zirvelerde de bu kararın perçinlendiğini'' anımsattı.
     Demecinde, AB içinde şimdiye kadar hep din farklılığının katılım için engel teşkil etmediğinin söylendiğini anımsatan Yılmaz, ''Ama aynı zamanda da hep engel çıkaracak yeni argümanlar bulundu'' dedi.
     Yılmaz, AB'den beklentilerini ise ''Biz yalnız Slovakya, Polonya, Kıbrıs ve Malta'ya tanınan hakların bize de tanınmasını ve müzakerelere başlanmasını istiyoruz. Katılım söz konusu değil'' diye özetledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER