Gündem
  • 5.2.2021 11:44

Halkı ayaklanmaya çağıran eski HDP'li vekil hakkında soruşturma başladı

İktidarın devrilmesi için halkın ayaklanamısını isteyen eski HDP milletvekili Ahmet Şık Boğaziçili öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından konuştu: Ortada bir suç yok, haklı bir protesto var. Sarayın kapıkulu olmayı kabul etmiş hakim, savcıların olduğu bir yargı sistemi içerisinde hukuksal bir açıklama yapılmaz” dedi.

“Mafyayla onların hukukuyla mücadele edilemez” Ahmet Şık konuşmasının devamında “Kimse bu ‘seçimle gidiyorlar’ sayıklamasının peşinden gitmesin artık” diyerek, mafyayla, onların hukukuyla mücadele edilemeyeceğini, evresel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkesin yurttaşlık görevini yerine getirerek bu mücadeye omuz vermesi gerektiğini ifade etti.

İsim vererek söyleyeceğim, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı veli toplantısında, anne babalara yaptığı çağrıyı kimse ciddiye almasın. Burada çok ağır bir yük var. Bu yükü kaldırmak sadece bu genç arkadaşların enerjisiyle olacak evet ama onların tek başına yüklenebileceği bir ağırlık değil bu. Hep birlikte ona el atmamız gerekiyor, hep birlikte o taşı kaldırıp atacağız, o taşın adı "Saray Rejimi".

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Gelen son dakika haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında "Suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında "Suç işlemek için alenen tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 5.2.2021 13:49

İLGİLİ HABERLER