Gündem
  • 26.8.2024 14:14

HAMAS'ın keskin nişancısı İsrailli subayı böyle öldürdü

Hamas, Gazze Şehri'ndeki Tel el-Hava mahallesinin güneyinde vurulan bir İsrail askerinin videosunu yayınladı

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze Şehri'ndeki Tel el Hava mahallesinin güneyindeki üniversite kolejinin yakınında bir İsrail askerine keskin nişancı ateşi açtığını gösteren sahneler yayınladı.

Bugün sosyal medyada yayılan görüntülerde , bu sabah kuzey sınırında teknenin Lübnan Hizbullah füzeleriyle hedef alınması sonucu hayatını kaybeden askerin tahliye anı da görüldü .

Geçtiğimiz Cuma günü İsrail ordusu, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen ve yaralanan insan sayısına ilişkin bir güncelleme yayınladı. Ona göre, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonunda 2 bin 232'si olmak üzere 4 bin 357 asker ve subay yaralanmış, savaşın başlangıcından bu yana 695, Gazze'deki operasyonun başlangıcından bu yana ise 332 asker ve subay öldürülmüştü.

Ebu Ubeyde, Hizbullah'ın Şükr suikastına verdiği tepkiyi yorumluyor: Operasyonu kutsuyoruz ve tüm cepheler ateş altında kalacak.

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde, Hizbullah'ın, grubun lideri Fouad'a yönelik işgalci suikasta yanıt olarak İsrail askeri hedeflerine yönelik ilk müdahale operasyonunu kutladı. 

Ebu Ubeyde, 25 Ağustos 2024 Pazar günü Telegram kanalında paylaştığı bir dizi tweet'te şunları söyledi: "Hizbullah'taki kardeşlerimizin Komutan Fouad Shukr suikastına karşı verdikleri ilk tepkiyi tebrik ediyoruz... ve değerli fedakarlıkları takdir ediyoruz." Lübnan'daki halkımızın ve onun kahraman direnişçilerinin."

Ebu Ubeyde, Hizbullah'ın operasyonunun "El Aksa tufanından bu yana Siyonist varlığın stratejik gerçekliğindeki değişimi bir kez daha doğruladığını" sözlerine ekledi ve "halkımıza yönelik saldırılar devam ederse tüm cephelerin düşman karşısında yanmaya ve tırmanmaya devam edeceğini" vurguladı. ve halkımız devam ediyor ve düşmanın cezadan korunmasının mümkün olmadığını ve ona "herhangi bir yerden ve herhangi bir cepheden saldırı ihtimalinin hiçbir sınırlaması olmadığını" söylüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 14:50

İLGİLİ HABERLER