Gündem
  • 2.8.2024 13:00

Haniye suikastine Whatsapp da karıştı

WhatsApp'ı kuran milyarder Yan Borysovych Koum kimdir ve Haniyeh cinayetiyle bağlantısı nedir?

Ukraynalı-Amerikalı milyarder ve WhatsApp'ın kurucu ortağı Yan Borysovych Koum'un Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle bağlantılı olduğu bildiriliyor. O kimdir?

Yan Borysovych Koum'un rolü hakkında söylentiler büyüyor

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi büyük bir tartışmaya yol açarken, WhatsApp'ın kurucu ortağı Yan Borisoviç Kum'un suikasta karışmış olabileceği yönünde spekülasyonlar ortaya atıldı.

Yan Borysovych Koum

İsmail Haniye suikastında sır perdesi! Yeri nasıl tespit edildi: Yahudi milyarder konum verdi iddiası

Ukraynalı-Amerikalı milyarder ve WhatsApp'ın eski CEO'su Yan Borysovych Koum, kendisini bu yüksek profilli olayın merkezinde buldu. Koum'un şirketi WhatsApp'ın, Haniyeh'in telefonuna casus yazılım içeren bir mesaj göndermek için kullanıldığı iddia edildi. Bu eylem, İsrail güçlerine Hamas liderinin nerede olduğu hakkında kesin bilgi sağladı ve ölümüne yol açan drone saldırısını kolaylaştırdı.

"Yahudi milyarder Yan Borysovych Koum, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastıyla ilişkilendirildi. İsrail istihbaratı, şirketi WhatsApp'ı kullanarak, WhatsApp mesajı yoluyla Hamas lideri İsmail Haniye'nin telefonuna casus yazılım yükledi. Daha sonra İsmail Haniye'nin tam konumu verildi ve IDF füze saldırısı başlatmak için bir drone kullandı," iddiasında bulundu X'teki kullanıcı. Benzer bir iddia Reddit'te de yayınlandı.

ÇARPICI 'WHATSAPP' İDDİASI

 İran'ın İsmail Haniye'yi koruyamaması ve zaafiyetleri geniş yankı uyandırırken suikastle ilgili akıllarda birçok soru işareti de kaldı. 

WhatsApp'ın kurucusu olan yahudi milyarder Yan Borysovych Koum'un İsmail Haniye suikastında parmağı olduğu ifade edildi. Yahudi milyarder Koum'un İsrail'in talimatıyla şirket üzerinden Haniye'nin telefonuna bir WhatsApp mesajı aracılığıyla casus yazılım yüklettiği yazıldı. 

 

SİLİKON VADİSİ'NDEKİ KARANLIK AĞ İFŞA OLMUŞTU

Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketi yöneticileri, büyük finansörler, İsrail hükümet yetkilileri, İsrail lobisi aktivistleri gibi yüzlerce nüfuzlu isimden oluşan J-Ventures adlı grubun, İsrail'i eleştiren önemli isim ve kurumları sindirmek için belli planlar yaptığı ortaya çıkmıştı.

<p><span style="color:#B22222"><strong>SİLİKON VADİSİ'NDEKİ KARANLIK AĞ İFŞA OLMUŞTU</strong></span></p>

<p>Silikon Vadisi'ndeki teknoloji şirketi yöneticileri, büyük finansörler, İsrail hükümet yetkilileri, İsrail lobisi aktivistleri gibi yüzlerce nüfuzlu isimden oluşan J-Ventures adlı grubun, İsrail'i eleştiren önemli isim ve kurumları sindirmek için belli planlar yaptığı ortaya çıkmıştı.</p>

11 / 22

FÜZE Mİ BOMBA MI?ü

Öte yandan Haniye'nin Tahran'da konakladığı evin füzeyle mi hedef alındığı yoksa bomba düzeneğinin mi kurulduğu netleşmedi. Batı medyasına göre ev, güdümlü füze ile vuruldu. İsrail savaş uçaklarının İran hava sahasının dışından güdümlü füzeyi ateşlediğinin inanıldığı kaydedildi.



 

Güncellenme Tarihi : 2.8.2024 12:46

İLGİLİ HABERLER