Dünya
  • 5.3.2024 20:25

Hareket halindeki kamyonun üstüne düşen dev kaya koca kamyonu kağıt gibi yaptı..

Korkunç bir video, dev kayaların yoldaki iki kamyonun üzerine düşerek onları tamamen yok ettiği anın kamera görüntüsü..
Tehlikeli dağ çökmesi sonrası yaşanan kamyon kazası sosyal medyada viral oldu..

Bir CNN raporu, dağdan düşen iki devasa kaya parçasının iki kamyonun çarptığı şok anını yayınladı;
Peru'da başkent Lima'nın San Mateo bölgesinde bir dağın eteğinden dev kayalar düştü . Arabanın kontrol paneline monte edilen kameralar tarafından kaydedilen korkunç an, hızlı hareket eden kayaların kamyona çarpıp kamyonu yolda yan çevirdiğini gösteriyor.
Kayanın büyük bir hızla çarptığı dev kamyon kağıt gibi ezildi.

Hint internet sitesi NDTV'de Pazartesi günü yer alan habere göre , diğer küçük kayalar ve dev bir kaya, dağın eteğinden düşüp ikinci bir araca çarparak büyük bir çukur oluşturdu. 

Mucizevi bir şekilde, iki ticari kamyonun sürücüleri devasa bir kaya kazasından sağ kurtuldu. Ancak kargoları ezildi ve merkezi otoyolun bir kısmı tahrip edildi.

Ayrıca kaza sonrası görüntülerde yola saçılmış irili ufaklı yüzlerce taş ve biri yan iki aracın enkazı görülüyor. Yolun temizlenmesi dört saat sürdü.

Yetkililer aynı zamanda dev kaya düşmelerinin kesin nedeninin belirlenmesi için de soruşturma yürütüyor. Yetkililer, bölgedeki yağışların araziyi istikrarsızlaştırabileceğine inanıyor.

Peru, 2023 yılında Şubat ayının başından itibaren şiddetli yağışların neden olduğu heyelanlara tanık oldu. Bu, ülke çapında çok sayıda kişinin öldürülmesine ve çok daha fazlasının kaybolduğuna ilişkin bildirimlere yol açtı. Güneydoğu Peru'nun Puno bölgesinde çalışan iki madenci öldürüldü; Üzerlerine taş düştükten sonra. Arequipa bölgesindeki madenlerin yakınında meydana gelen toprak kaymasında en az 18 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 5.3.2024 20:35

İLGİLİ HABERLER