Gündem
  • 6.8.2024 22:15

Hizbullah İsrail'e dron sürüsüyle saldırdı..17 yaralı

İsrail'in kuzeyindeki saldırılarda 17 İsrailli yaralandı.. Hizbullah: Akka'nın kuzeyindeki askeri bölgelere saldırdık..

6 Ağustos 2024 Salı günü Lübnan Hizbullahı, Akka'nın kuzeyindeki askeri bölgelere "baskın yürüyüşlerle" saldırı düzenlendiğini duyurdu ve çok sayıda İsrailliyi yaraladı.

Hizbullah, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Shraga kışlasında bulunan Golani Tugayı karargahı ve Egoz birliğine saldırı yürüyüşleriyle saldırı başlattığını söyledi.

Hizbullah ayrıca Ruwaisat al-Alam bölgesi yakınlarında İsrail'e ait bir aracı füzelerle hedef aldığını ve mürettebatının ölmesine veya yaralanmasına neden olduğunu duyurdu.

Al-Marj sahası da top mermileriyle hedef alındı ​​ve doğrudan vurulduğu doğrulandı.

Sirenler durmadan çalıyor

Bu arada İsrail medyası, Hizbullah'ın saldırılarında biri kritik, biri orta, geri kalanı hafif olmak üzere 17 İsraillinin yaralanmasıyla sonuçlandığını bildirdi.

İsrail kanalı, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Batı Celile ve Nahariya'da sirenlerin kesintisiz çaldığını belirtti.

Nahariya belediye başkanı da kentte çok sayıda uçağın uçtuğunu ve patladığını belirterek, hasarın meydana geldiğini doğruladı.

Sözcü, İsrailli yetkililere "yasayı uygulama" çağrısında bulunarak, "Nahariya'da yaşananlar Beyrut'ta da yaşanmalı" dedi.

Düzeltme önerin


 

 

 



 

Güncellenme Tarihi : 6.8.2024 22:54

İLGİLİ HABERLER