Gündem
  • 25.8.2024 22:52

Hizbullah vurduğu 11 İsrail askeri üssünün fotoğraflarını yayınladı

Hizbullah, hedef aldığı 11 askeri üssün kimlik fotoğraflarını yayınladı... İşgalin farklı bir anlatımı ve Nasrallah'ın neleri açıklayacağına dair beklenti…


Lübnan Hizbullahı, 25 Ağustos 2024 Pazar günü, lider Fouad Shukr suikastına ve Beyrut'un güney banliyölerinde çok sayıda sivilin öldürülmesine yanıtın "ilk aşaması"nda hedef aldığı askeri üslerin görüntülerini yayınladı.

Hizbullah, Fouad Shukr suikastına yanıtın ilk aşamasının bir parçası olarak bugün şafak vakti İsrail askeri bölgelerine 320 füze fırlatacağını duyurdu.

Parti, açıklamasında 11 İsrail askeri üssünün hedef alındığını belirtti:

1.Miron kuralı

2.Nephi Ziv'in yuvası

3.Zatun üssü

4.Zaoura'nın ahırları

5.Kolay taban

6.İşgal altındaki Suriye Golan'ındaki Keila Kışlası

7.İşgal altındaki Suriye Golan'ındaki UF kışlası

8.İşgal altındaki Suriye Golan'ındaki Tafah üssü

9.İşgal altındaki Suriye Golan'ındaki Yarden üssü

10. Ain Ze Takım üssü

11. Ramot Naftali Kışlası

Ancak askeri bölgelere insansız hava araçları ve füzelerle yapılan büyük hava saldırısının, daha sonra açıklanacak "belirli bir İsrail askeri hedefinin" hedeflenmesiyle örtüştüğüne dikkat çekti.


Parti üçüncü açıklamasında, "Tüm saldırı yürüyüşleri belirlenen zamanlarda ve tüm mevzilerden başlatılmış ve Lübnan-Filistin sınırını istenilen hedefe doğru ve birden fazla yoldan geçmiştir."

Ayrıca şunları vurguladı: “Düşmanın gerçekleştirdiği önleyici harekât, ulaştığı hedefler ve direniş saldırısını sekteye uğrattığı yönündeki iddiaları boş iddialardır ve sahadaki gerçeklerle çelişmektedir. Hizbullah'ın Genel Sekreteri Sayın Seyyid Hasan Nasrallah bugün daha sonra belirlenecek."

İsrail'in anlatısı nedir?

Öte yandan Tel Aviv, Hizbullah'ın bugünkü gelişmelere ilişkin sunduğu anlatıya karşı hızlı bir şekilde çelişkili bir anlatım sunarak, "önleyici saldırı" gerçekleştirdiğini ve Hizbullah'ın 6.000 füze ve 1000 füze fırlatılmasını içeren saldırısını önlediğini ifade etti. İsrail'in merkezine doğru yürüyüş.

İsrail ordusu, Hizbullah'ın füze saldırısı başlatmaya hazırlandığını öngördükten sonra önleyici saldırılar düzenleyerek çok daha büyük bir saldırıyı önlediğini söyledi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 İsrail uçağının, grubun başlattığı saldırılardan kısa bir süre önce güney Lübnan'daki 40'tan fazla Hizbullah fırlatma sahasını vurduğunu ve çoğunlukla İsrail'in kuzeyini hedef alan binlerce roketatarın ortada bazı hedeflerle imha edildiğini açıkladı. .

Bu arada işgalin iç cephesi, Tel Aviv ve Hayfa'da sığınaklar açarken, kuzey ve orta İsrail'de toplantıları kısıtlayan talimatlar yayınladı.

Bu arada İsrail medyası, Hizbullah'ın Mossad karargâhı ve El Kaide 8200'ü de içeren Glilot bölgesini vurmayı planladığını ortaya çıkardı.

Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail ordusunun askeri üslerden hiçbirinin hasar görmediğini ve İsrail'in merkezine hiçbir top mermisinin düşmediğini söylediğini aktardı.

Buna karşılık, İsrail Askeri İstihbarat Bölümü'nün (“AMAN”) eski başkanı ve Tel Aviv Üniversitesi'ndeki “Ulusal Güvenlik Araştırma Enstitüsü”nün şu anki başkanı Tamir Hayman, İsrail hedeflerine yaklaşık 6.000 askerle saldırmanın mümkün olduğunu gösteren İsrail hikayesini sorguladı. füzeler ve insansız hava araçları engellendi.

Hayman, "X" platformunda yaptığı paylaşımda, "Eğer Hizbullah, bazı raporlarda belirtildiği gibi ülkenin merkezi de dahil olmak üzere gerçekten 6.000 füze fırlatmayı planlamış olsaydı, Beyrut şu anda yanıyor olurdu" dedi.

Ayrıca, "Planın bu olması mümkün değil ve bunların İsrail'in topyekün savaş başlatma anlamına gelen bu tür bir adıma tepkisi olması mümkün değil" diye ekledi. 

Şöyle devam etti: "İsrail ordusunun şafağın erken saatlerindeki engelleme operasyonunda binlerce füzeyi imha etmesi iyi bir şey, ancak nihai sonuçlara varmak için olayın sonuna kadar beklemek tercih edilir."

 



 

Güncellenme Tarihi : 25.8.2024 22:09

İLGİLİ HABERLER