Gündem
  • 28.8.2024 21:20

Hizbullah'ın füze saldırısı İsrail'i cayır cayır yaktı

 

Hizbullah'ın büyük çaplı İHA saldırısı düzenlemesinin ardından İsrail'de büyük çaplı yangın

 RT'nin Lübnan'daki kaynağına göre Hizbullah, Pazartesi gecesi Kuzey İsrail'deki Batı Celile bölgesine yönelik büyük bir drone saldırısı düzenledi. Olay nedeniyle on beş İsrail yerleşiminde alarmlar etkinleştirildi.

İsrail'in Yukarı Celile Bölge Konseyi, Eyalet HaShahar bölgesinde üç insansız hava aracı patlaması meydana geldiğini doğruladı.

Olası bir drone sızması ihtimaline karşı Shlomi, Betzet, Avdon ve Neve Ziv'in de aralarında bulunduğu çok sayıda noktada sirenler çalındı.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail hava savunma sistemleri, Lübnan'dan gelen İHA'lara füze fırlatarak karşılık verdi.

Maariv gazetesi ayrıca, Güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile bölgesine yirmiye yakın roket atıldığını bildirdi.

Bu yoğunlaşma, İsrail'in Pazar günü Güney Lübnan'da Hizbullah'a karşı önleyici bir saldırı başlatacağını açıklamasının ardından geldi. Bu operasyon, Hizbullah'ın Tel Aviv yakınlarındaki kuzey İsrail'e yönelik bir drone ve füze saldırısının sorumluluğunu üstlendiği bir açıklama yayınlamasıyla aynı anda gerçekleşti. Saldırı, Temmuz ayında Hizbullah'ın üst düzey lideri Fuad Shukr'u öldüren İsrail bombalamasına yanıt olarak gerçekleştirildi.

İsrail ve Hizbullah, Pazar günkü çatışmanın sona erdiğini duyurmuş olsa da, düşmanlıklar 8 Ekim'e kadar devam etti. Hizbullah'a göre, Güney Lübnan'daki cephe Gazze ile dayanışma içinde, ancak İsrail ordusu Lübnan'daki bölgeleri topçu ve uçaklarla vurmaya devam ediyor.

Ayrıca Sunday Maariv gazetesinin bir haberine göre, İsrail ordusunun önümüzdeki hafta içinde Hizbullah'a karşı bir "önleyici saldırı" daha başlatması bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 21:24

İLGİLİ HABERLER