Gündem
  • 28.8.2024 21:11

İngiltere parlamentosundan 15 yeni temsilcinin Yahudi fonunundan maaşa bağlandığı ortaya çıktı

İngiliz Parlamentosu'ndaki 15 yeni temsilci İsrail lobisinden fon aldı. Gazze savaşı sırasında Tel Aviv'e geziler düzenlediler. 

İngiliz web sitesi De Classified tarafından 27 Ağustos 2024 Salı günü yayınlanan bir rapora göre, son veriler, Britanya Parlamentosu'nun 15 yeni üyesinin Parlamentoya seçilmeden önce İsrail yanlısı lobi gruplarından fon aldığını ortaya çıkardı .

Bağışlar, İsrail'in İngiltere'deki çıkarlarını desteklemeyi amaçlayan ancak fon kaynaklarını açıklamayan İşçi Partisi ve Muhafazakar partilerle bağlantılı İsrail Dostları grupları tarafından yapıldı.

Rapora göre İsrail'in Dostları grupları, İngiltere'deki genel seçimlerden önceki yıl İşçi Partisi'nden 12 aday ve Muhafazakar Parti'den üç adayın katılımıyla Tel Aviv'e geziler düzenledi.

Bu gezilerin toplam maliyeti 30 bin poundun (yaklaşık 40 bin dolar) üzerindeydi ve açıklanan parlamento kayıtlarına göre bazıları İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım savaşının ortasında gerçekleşti ve "dayanışma" misyonları olarak tanımlandı. bu ay.

De Classified, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'a karşı bağımsız aday olarak yarışan silah ticareti uzmanı Andrew Feinstein'ın şu sözlerini aktardı: "İsrail'in Dostları gruplarının Britanya'daki politikacılara daha seçilmeden sponsor olmaya çalışmaları çok endişe verici."

Bu çabaların "Gazze'deki savunulamaz soykırımın ortasında devam ettiğini" ekledi ve lobicilerin fonlarının kaynağını açıklamayı reddetmeleri göz önüne alındığında, adayların "İsrail'e yaptıkları gezileri kimin finanse ettiğini gerçekten bilemeyebilecekleri" endişesini dile getirdi.

De Classified web sitesi daha önce, son Parlamentodaki her dört İngiliz temsilcisinden birinin İsrail'i destekleyen baskı gruplarından veya kişilerden fon aldığını ortaya çıkarmıştı.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 21:20

İLGİLİ HABERLER