Gündem
  • 8.10.2024 13:24

Hizbullah'ın müstakbel lideri televizyona çıktı.. Yeteneklerimiz darbelere rağmen azalmadı daha da arttı

Hizbullah'ın ikinci lideri: Terör örgütünün yetenekleri, İsrail'in 'acı darbelerine' rağmen bozulmadı

Hizbullah'ın ikinci lideri Naim Kasım, televizyonda yaptığı konuşmada, İran destekli terör örgütünün yeteneklerinin sağlam olduğunu ve savaşçılarının, İsrail'in son haftalarda vurduğu "acı verici darbelere" rağmen İsrail'in kara harekatına karşı koyduğunu söyledi.

""Size yeteneklerimizin iyi olduğunu duyurmak istiyorum.. Günlük başarılarımızın harika olduğunu görüyorsunuz. Yüzlerce roket ve düzinelerce [İHA], çok sayıda [İsrail] yerleşim yeri ve şehri roket ateşi altına girdi," diyor. 

Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinin savaşı yönettiğini ve İsrail tarafından öldürülen komutanların değiştirildiğini belirterek, "Boş makamımız yok" diyor.

Geçtiğimiz ay Beyrut'taki yeraltı üssünde İsrail hava saldırısında öldürülen Hasan Nasrallah'ın yerine Hizbullah'ın yeni bir lider atayacağını ancak "savaş nedeniyle koşulların zor olduğunu" söylüyor.

Kasım, Hizbullah'ın müttefiki olan Parlamento Başkanı Nebih Berri'nin ateşkes sağlama çabalarını desteklediklerini belirtirken, terör örgütünün talep ettiği koşullar hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Bu, Nasrallah'ın öldürülmesinden bu yana Kasım'ın ikinci kamusal konuşması . Nasrallah'ın varsayılan halefi Haşim Safieddin'den de geçen hafta Beyrut'ta düzenlenen bir saldırıda hedef alınmasından bu yana haber alınamadı.

Hizbullah öncülüğündeki güçler, 8 Ekim'den bu yana neredeyse her gün sınır boyunca İsrail topluluklarına ve askeri noktalara saldırıyor. Grup, bunu, Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırısıyla tetiklenen Gazze savaşının ortasında Gazze'deki Filistinlilere destek olmak için yaptığını söylüyor.

Güncellenme Tarihi : 8.10.2024 13:31

İLGİLİ HABERLER