Gündem
  • 24.9.2024 11:08

Hizbullah'ın vurduğu Kiryat Şmona'da patlamalar ve duman bulutları yükseliyor

Hizbullah'ın füze saldırısında Kiryat Şmona'da patlamalar ve duman bulutları yükseliyor..

Hizbullah'ın füze saldırısının ardından işgal altındaki topraklarda alarm sirenlerinin çaldığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in pazartesi günü düzenlediği saldırıda 492 kişinin şehit olduğunu, en az 1645 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Lübnan Direniş Hareketi Hizbullah, işgalci İsrail rejiminin Gazze ve Güney Lübnan'a yönelik saldırılarına misilleme olarak, geçen yılın başlarından bu yana İsrail rejiminin askeri mevzilerine düzenli saldırılar düzenliyor.

İsrail, Hamas'ın Filistin halkına karşı artan zulmüne misilleme olarak işgalci varlığa karşı eşi benzeri görülmemiş bir operasyon düzenlemesinin ardından 7 Ekim'de kuşatma altındaki Gazze'ye vahşi bir savaş başlattı.

İsrail, yoğun nüfuslu bölgeyi tam bir kuşatma altına aldı ve orada yaşayan iki milyondan fazla Filistinliye yakıt, elektrik, yiyecek ve su erişimini kesti.

İsrail işgalinin Lübnan ve Gazze Şeridi'ndeki vahşi suçlarına yanıt olarak Lübnan Ulusal Direnişi, Salı sabahı İsrail düşman noktalarına bir dizi saldırı düzenledi ve doğrudan isabet sağladı.

Hezbollah missiles hit Kiryat Shmona (+VIDEO)

Direniş örgütünden yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek olmak, onların yiğit direnişini desteklemek ve Lübnan ile halkını savunmak amacıyla savaşçılarımız, Afula'nın batısındaki Megiddo askeri havaalanını Fadi 1 ve Fadi 2 füzeleriyle bombaladı." denildi.

Direniş güçleri ayrıca Ramat Davut üssü ve havaalanını Fadi 2 füzeleriyle, Amos üssünü (kuzey bölgesinde düşmanın ulaşım ve lojistik desteğinin sağlandığı ana üs) ise Fadi 1 roketleriyle vurdu.

Direnişçiler ayrıca sınıra 60 kilometre uzaklıkta bulunan Zikhron bölgesindeki patlayıcı fabrikasını Fadi 2 füzeleriyle bombaladı.

Güncellenme Tarihi : 24.9.2024 13:01

İLGİLİ HABERLER