Huriye Helvacı ve oğlunun ölüm nedeni kesinleşti! İşte DNA incelemesi sonuçları
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 6 gündür kayıp olarak aranan Huriye Helvacı ve oğlu Osman Yaşar Helvacı hakkında acı bir gelişme yaşandı.
Anne ve oğlunun otopsi sonuçları açıklandı.
Çırılçıplak bulunan anne Huriye Helvacı'nın, (hipotermi) neticesinde vücut ısısını düzenleyen (termoregülasyon) merkezinin işlevinin bozulmasına bağlı gerçekleştiği, oğlunun da yüksekten düşme neticesinde beyin hasarından öldüğü açıklandı.
Huriye Helvacı'nın çırılçıplak bulunmasının vücudun termoregülasyonun bozulması sonucu sanki yüksek ateş varmış gibi hissetmesi nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıktı.
Özet halinde, anne soğuktan oğlu da düşme neticesinde beyin hasarından vefat etmiş.
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulunca hazırlanan otopsi raporu, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
Huriye Helvacı'nın bedeninde ve kıyafetlerinde yapılan incelemede farklı bir kişiye ait DNA örneğine rastlanmadığı da raporda yer aldı.
Burada karanlıkta kalan tek konu; anne ve oğlunun insanların girmekten korktuğu o ormanlık alanda ne aradığı…

Cumhuriyet savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından anne-oğulun cansız bedenleri, Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Otopsi incelemesinin ardından cenazeler Bozkurt ilçesinde defnedildi.

ÖLÜM SEBEPLERİ KESİNLEŞTİ
Anne ve oğlunun Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan otopsi raporu tamamlanarak İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Hazırlanan raporda anne ve oğlunun hipotermi sebebiyle hayatını kaybettikleri mütalaa edildi.

CEP TELEFONU VE DNA DETAYI
Huriye Helvacı'nın bedeni ve üzerindeki kıyafetlerinde yapılan incelemede ise farklı bir kişiye ait DNA örneğine rastlanmadığı raporda yer aldı. Huriye Helvacı'nın açılan cep telefonunda ise şüpheli bir duruma rastlanılmadığı belirtildi.

HURİYE HELVACININ RAPORU
Anne Helvacı için zehirlenmeye bağlı ölüme ilişkin tıbbi delil bulunmadığı belirtilen raporda, şu değerlendirmeler yapıldı: "Kişinin vücudunda dış muayenede tespit edilen travmatik değişimlerin soğuk ortamda kalma (hipotermi) neticesinde vücut ısısını düzenleyen (termoregülasyon) merkezinin işlevinin bozulmasına bağlı vücut sıcaklığında yükselme hissiyatı nedeniyle giysilerini çıkarması (paradoksal soyunma) sonrası ormanlık alanda yürümesi esnasında oluşabilecek nitelikte oldukları, ölüm meydana getirebilecek nitelikte olmadıkları, kişinin soğuk ortamda kalma (hipotermi) dışında başkaca bir travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı, kişinin ölümünün soğuk ortamda kalma (hipotermi) ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu oy birliği ile mütalaa olunur."

KAYALIKLARDAN DÜŞME NEDENİYLE ÖLMÜŞ
Osman Yaşar Helvacı'yla ilgili raporda ise şu ifadelere yer verildi:
"Çocuğun ölümünün künt kafa travmasına bağlı kafa kırıklarıyla birlikte kafa içi kanama, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti meydana gelmiş olduğu, olay yeri inceleme raporunda özellikleri belirtilen kayalıklardan düşmekle husullerin mümkün olduğu oy birliği ile mütalaa olunur."
Güncellenme Tarihi : 10.12.2025 21:34