Gündem
  • 22.10.2024 19:34

Husiler hipersonik Filistin-2 füzesi Tel Aviv'deki askeri üssünü vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Filistin ve Lübnan'a yönelik destek operasyonları, ülkeye yönelik tekrarlanan saldırılara rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Yemen Silahlı Kuvvetleri (YAF) Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Salı günü Yemen'e ait bir hipersonik balistik füzenin işgal altındaki Yafa'da (Tel Aviv) İsrail askeri hedefini vurduğunu duyurdu.

Saree, operasyonun Filistin ve Lübnan halkına ve direniş hareketlerine destek amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

YAF'ın Roket Gücü, Salı günü askeri hedefe Filistin-2 hipersonik balistik füzesini ateşledi. Saree, füzenin hedefine ulaşmadan önce bölgedeki tüm İsrail ve Amerikan hava savunma sistemlerini atlattığını vurguladı.

Saree, "Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze'ye yönelik saldırı ve abluka sona erene ve Lübnan'a yönelik saldırı durdurulana kadar İsrail düşmanına karşı askeri operasyonlarını sürdüreceğini teyit ediyor" dedi.

İsrail medya kuruluşlarının Salı günü Tel Aviv üzerinde herhangi bir balistik füze müdahale girişimi bildirmediğini belirtmekte fayda var. Bu, İsrail askeri komutanlığının başarılı müdahaleleri duyurmak için acele ettiği önceki örneklerle çelişmektedir.

Öte yandan, yerel saatle 07.45'te Tel Aviv'de sirenler çaldı ancak olayın, Hizbullah savaşçılarının Lübnan'dan fırlattığı hassas güdümlü roket topçu silahlarından kaynaklandığı iddia edildi. 

Saree, Cuma günü Yemen Hava Kuvvetleri'nin, Arap Denizi'ndeki MEGALOPOLIS gemisini birkaç insansız hava aracıyla hedef aldığını duyurarak, operasyonun hedeflerine ulaşıldığını doğruladı.

Saree, operasyonun, operasyon şirketinin Filistin'deki İsrail işgali altındaki limanlara giriş yasağı kararını ihlal etmesinin ardından gerçekleştiğini söyledi. 

Saree ayrıca Gazze ve Lübnan'daki savaşçıları selamlayarak, Hamas Siyasi Büro Başkanı, büyük lider Yahya Sinwar'ın şehadetinin , Direniş'i ve dünyadaki tüm özgür insanları kurtuluş ve zafer yolunda daha da kararlı hale getireceğini vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2024 19:39

İLGİLİ HABERLER