Gündem
  • 22.10.2024 19:45

Hizbullah dronu Netanyahu'nun yatak odasını vurmuş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evinin resimleri ve video klibi, geçen Cumartesi günü kendisini hedef alan dron saldırısındahasar gören yatak odası penceresini gösteriyordu.

İsrail Kanal 12, Netanyahu'nun Tel Aviv'in kuzeyindeki Kayserya'daki evinin hasarlı bir penceresinin iki fotoğrafını yayınlayarak , şunları söyledi: "(Hizbullah) tarafından fırlatılan insansız hava araçlarından biri doğrudan başbakanın özel evinin yatak odasına vurarak dış hasara yol açtı ve yayımlandı." 

Üç dronun da hedeflediği hedef Başbakanlık konutuydu, bir dronun yatak odasının penceresine çarpmasıyla. Çarpma sonucu pencere ve bahçede hasar oluştu ve konutun içinde başka hasarlar oluştu.

İsrail Yayın Kuruluşu, bir güvenlik yetkilisine dayanarak, Netanyahu'nun evine saldıran insansız hava aracının önemli hasara yol açtığını bildirdi.

İsrail askeri sansürünün daha önce yayımlanmasını engellediği bir görüntü, Netanyahu'nun ikametgahında insansız hava aracı saldırısı sonucu oluşan hasarı gözler önüne serdi.

404 url not found — Netanyahu's house hit by drone as Israel and...

Dronun"Netanyahu'nun evindeki yatak odasının penceresine çarptığını, ancak surlar nedeniyle eve girmediğini ve yalnızca dış hasara yol açtığını" açıkladı.

Israel Prime Minister Benjamin Netanyahu's Caesarea home target of drone  strike

Hizbullah, Netanyahu'nun evine düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi…

 

Images of Netanyahu's House in Caesarea After Iranian-Made Drone Strike  Launched by Hezbollah - RAGE X

Hizbullah'ın Medya İlişkileri Sorumlusu Muhammed Afif, Beyrut'un Güney Banliyösü'nden yaptığı açıklamada, Lübnan'daki İslami Direniş'in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sezariye'deki ikametgahına yönelik operasyonun sorumluluğunu üstlendiğini iddia etti.

Salı günü bir basın toplantısında Afif, Netanyahu'ya seslenerek, "Direniş savaşçılarının gözleri izliyor ve kulakları dinliyor. Bu sefer size ulaşamadıysak, aramızda günler, geceler ve savaş alanı var." uyarısında bulundu

Afif, Lübnan'daki İslami Direniş'in kontrol ve koordinasyon sisteminin "mükemmel durumda" olduğunu belirterek, "Hizbullah'ın askeri ve lojistik destek hatları eski haline döndü" dedi.

İsrail işgal liderlerine de seslenen Trump, Hizbullah'ın misilleme eylemine gönderme yaparak, "Demirle demir, kanla kan, ateşle ateş" dedi.

Hizbullah yetkilisi, Direniş'in günlük operasyon sayısının giderek arttığını, günde ortalama 25 civarında operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Afif, İsrail'in işgal ettiği kuzey ve orta bölgelere yönelik bombardımanın zaman içinde nitelik ve nicelik olarak artan yoğunlukta devam edeceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2024 20:10

İLGİLİ HABERLER