Gündem
  • 22.10.2024 20:08

Hizbullah : Yakında İsrail askerlerini esir almaya başlıyoruz

Hizbullah'ın Medya İlişkileri Sorumlusu, Direniş'in İsrail askerlerini esir almasının çok da uzun sürmeyeceğinin altını çiziyor.

'İsrail'in El-Kard el-Hasan'a saldırısının hiçbir gerekçesi yok

Yetkili, İsrail'in Beyrut'un Güney Banliyösü'nde silah depoları bulunduğuna dair iddia ve bahanelerinin çürütüldüğünü belirterek, El-Kard el-Hasan kurumlarının bombalanmasının Lübnan halkı ile Hizbullah arasındaki güveni zedelemek dışında hiçbir gerekçesi olmadığını söyledi.

Hizbullah'ın maaşlarını veya askeri fonlarını bu kurumdan almadığını vurgulayan El-Karz-ül Hasan'ın bu güne hazırlandığını ve emanetçilerine karşı görevlerini yerine getireceğini belirtti .

Afif, İsrail işgal güçlerinin elinde bulunan direnişçilerin refahından "İsrail"i sorumlu tutarak, Kızılhaç'ın bunu sağlamasını istedi.

"Düşmanın elindeki esirler konusunda şunu söylüyorum: Düşmanın savaş etiğine ve uluslararası sözleşmelere bağlı olmadığını biliyorum, ancak esirlerin hayatlarını koruma sorumluluğu ona aittir" dedi.

"İsrail düşmanının baskı altında tutsaklardan aldığının hiçbir değeri yoktur" diye ekledi.

Hizbullah yetkilisi, "Lübnan'daki Direniş'in düşman askerlerini esir almasının çok uzun sürmeyeceğini ve serbest bırakılmaları için müzakerelerde bulunacağımızı" vurguladı.

Ateşkes görüşmeleri ateş altında değil

ABD'nin "İsrail"e verdiği desteğe ilişkin olarak Afif, ABD'nin Lübnan'a yönelik saldırıda suç ortağı olduğunu ve bunu uzattığını belirterek, ABD'nin elçisi Amos Hochstein'ın Beyrut'a gelmesinin Hizbullah'ın Washington'un "terörizmin anası" olduğu görüşünü değiştirmediğini söyledi.

Hizbullah'ın Medya İlişkileri Sorumlusu, Direniş'in Lübnan Sözcüsü Nebih Berri'ye olan güvenini yineleyerek, "Ateş altında [ateşkesle ilgili] hiçbir müzakere yapılmayacak" dedi.

İsrail işgal güçlerinin son günlerde özellikle Mahibib, Nebatiye ve Baalbek'te gerçekleştirdiği bir dizi katliamı kınayan İsrail Dışişleri Bakanı, bu vahşetin Direniş'in işgal altındaki Hayfa'daki İsrail kamp ve üslerine yönelik saldırılarının ardından gerçekleştiğini belirtti.

Arap medyasının 'İsrail'e yönelik taraflılığına kınama

Afif, benzer bir bağlamda, MBC ve diğer Arap medya kuruluşlarının Netanyahu lehine taraflı tutumunu sert bir dille kınayarak, "Basın özgürlüğünün cinayete tahrike karşı bir dokunulmazlık sağlamadığını" vurguladı.

Lübnan'da "İsrail"in yanında yer alanlara seslenen Afif, "Bir an için her şeyin bittiğini ve Awkar (Lübnan'daki ABD büyükelçiliğine atıf) liderliğindeki bir rejimin yerleştiğini düşündünüz, ama Lübnan'ın gerçekliğini yanlış anladınız" dedi.

"Tel Aviv'e saldırdığımızda neden sinirlendiğinizi anlamıyorum. Hizbullah'ın yeteneklerini geri kazanması sizi rahatsız ediyor, bunu düşman bile kabul ediyor, ancak siz buna inanmayı reddediyorsunuz." diye ekledi.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2024 20:17

İLGİLİ HABERLER