Spor
  • 22.5.2008 11:51

İKİNCİ 'SİVAS ŞOKU' ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

Özbekistan'dan Pahrakor takımının yer aldığı Asya Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda, Türkiye Süper Ligi'nde yaşanan Sivas vakasının benzeri bir durum tekrarlandı.

Son grup maçında Taşkent'te Katar'ın El Karafa takımını 2-0 yenen Pahtakor, gol averajıyla açık farkla önde olmasına rağmen gruptan çıkamadı.

İlginç bir durumun yaşandığı gruptaki son maçta Kuveyt'in El Kadisiye takımı deplasmanda Kuzey Irak'ın Erbil takımına 4-2 yenilerek 11 puanda kalması ilginç bir tablo oluşturdu. El Kadisiye grupta daha düşük gol averajına sahip olmasın rağmen gülen taraf oldu.

Grupta açık farkla averaj üstünlüğü olmasına rağmen Özbekistan temsilcisi Pahtakor'un gruptan çıkamamasına engel olan ise grup maçlarında rakibi El Kadisiye'ye karşı aldığı 1-0'lık mağlubiyet ve 2-2'lik beraberlik oldu. Bu durum Pahtakor'un gol averajı bakımından önde olmasına rağmen gruptan çıkma şansını Kuveyt temsilcisi El Kadisiye'ye kaptırmasına neden oldu.

Kulübün futbol tarihinde ilk defa rastlanan bu durum, camiada büyük üzüntü oluşturdu. Özellikle El Kadisiye'nin deplasmanda Erbil'i 4-2 yenmesi Pahtakor taraftarlarını fırsatı kaçırma adına daha da kahretti. Bu tablo sonucu Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselen takım Kuveyt'in El Kadisiye takımı oldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER