Gündem
  • 25.9.2024 10:33

İran MOSSAD'a çalışan casusluk şebekesini çökertti.. 12 kişiyi yakaladı

Devrim Muhafızları, İsrail adına çalışan bir casus hücresinin çökertildiğini duyurdu. 6 ilden 12 üyesi tutuklandı.

İran Mehr Ajansı'na göre, 22 Eylül 2024 Pazar günü İran Devrim Muhafızları İsrail için çalışan bir casus hücresinin dağıtıldığını duyurdu ve 12 üyesini işgalle işbirliği yapma ve İran'ın güvenliğine karşı operasyonlar planlama suçlamasıyla tutukladı .

Açıklamada şöyle dedi: "Siyonist rejim (İsrail) ve onun Batılı destekçileri, özellikle de ABD, Gazze ve Lübnan halkına karşı şeytani hedeflerine ulaşmada başarılı olamasa da, şimdi krizi daha da genişletmeye çalışıyorlar. İran ülkemizin güvenliğine karşı bir dizi planlı operasyon gerçekleştiriyor."

Devrim Muhafızları, 12 ajandan oluşan şebekenin üyelerinin İran'ın altı farklı ilinde tutuklandığını ancak ne zaman olduğunu söylemediğini ekledi. Ancak tutuklanan kişilerin para karşılığında İsrail için çalıştıklarına dikkat çekti.

Geçtiğimiz Aralık ayında İran yargısına bağlı Mizan Ajansı, silahlı saldırıda 11 İran polisinin öldürülmesi ve 7 polisin yaralanmasından bir gün sonra yetkililerin Sistan ve Belucistan eyaletinin merkezi Zahedan şehrinde bir İsrail ajanını infaz ettiğini bildirmişti. İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan Eyaleti'ndeki Rask Bölgesi'ndeki polis merkezine saldırı.

Aynı ay içinde, İran yargısının medya merkezi dört kişinin "Mossad görevlilerinin yönetimi altında İran'ın güvenliğine karşı birçok eylemde bulunma suçlamasıyla İsrail işgal devletiyle bağlantılı bir sabotaj hücresinin üyeleri" olduğu söylenen dört kişinin infaz edildiğini duyurdu. .” Medya merkezi, daha önce tutuklanan on sanıktan üç erkek ve bir kadının "toplum" ve "ülkenin güvenliğini vurmak amacıyla Siyonist varlıkla istihbarat işbirliği yoluyla yeryüzünde yolsuzluğu yaymak" suçlamasıyla infaz edildiğini doğruladı.

Lübnanlı Hizbullah grubunun üyelerinin kullandığı binlerce telsizin büyük oranda İsrail'in üzerine atıldığı bir saldırıda patlamasından bu yana Orta Doğu'da gerginlikler artıyor.

Grup ve İsrail, yaklaşık bir yıldır devam eden Gazze savaşıyla aynı zamana denk gelen, aralarındaki türünün en şiddetli çatışmalarından birinde sınır boyunca karşılıklı ateş açıyor.

Temmuz ayı sonlarında Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh, İranlı yetkililerin İsrail'i suçladığı bir operasyonda Tahran'da suikasta kurban gitti. İsrail operasyonun sorumluluğunu üstlenmedi.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2024 11:08

İLGİLİ HABERLER