Gündem
  • 25.9.2024 09:27

Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki sert sözleri dünyada manşet oldu

Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki sözleri dünyada olay oldu…Al Jazeera, Erdoğan'ın İsrail'in saldırılarını açıkça eleştirdiğini ve Netanyahu hükümetini azarladığını yazarken, ABD medyası Biden eleştirilerine dikkat çekti. İsrail medyası ise Erdoğan'ın BM'yi eleştirdiğini ve İsrail'den hesap sorulmasını istediğini yazdı.

Gazze'de aylardır devam eden katliama dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz” diye sordu.

AFP: ERDOĞAN'DAN SERT KONUŞMA

AFP haber ajansı okuyucularına 'son dakika' olarak geçtiği haberinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in tüm bölgeyi savaşa sürüklediğini söyledi. Erdoğan, sert konuşmasında, 'Gazze'de sadece çocuklar değil, BM sistemi de ölüyor' dedi." ifadelerini kullandı.

AP haber ajansı ise "Türkiye Cumhurbaşkanı İsrail'in Filistinlilere karşı etnik temizlik uyguladığını, Netanyahu'nun, Hitler gibi durdurulması gerektiğini söyledi." diye yazdı.

Erdoğanın BM konuşması dünyada böyle yankılandı: Saldırıları açıkça eleştirdi, Netanyahu hükümetini azarladı

ERDOĞAN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI AÇIKÇA ELEŞTİRDİ, NETANYAHU HÜKÜMETİNİ AZARLADI

 

Katar merkezli yayın organı Al Jazeera, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğünü söyledi' başlıklı haberinde, "İsrail'in Gazze'deki saldırısını açıkça eleştiren Erdoğan, Netanyahu hükümetini Orta Doğu'yu savaşa sürüklediği için azarladı. Uluslararası toplumu 'Netanyahu ve cinayet şebekesini' durdurmaya çağırdı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Gazze'de 'derhal ateşkes' çağrısında bulunduğunu yazan Al Jazeera, Erdoğan'ın "Bundan 70 sene önce nasıl Hitler, insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır." cümlesini ön plana çıkardı.

Erdoğanın BM konuşması dünyada böyle yankılandı: Saldırıları açıkça eleştirdi, Netanyahu hükümetini azarladı


BİDEN'DAN SONRA ÇIKTI, ABD'Yİ ELEŞTİRDİ

ABD merkezli yayın organı Politico, Erdoğan'ın BM toplantısında İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzettiğine ve 'insanlığın ittifakı' için çağrıda bulunduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda, ABD Başkanı Joe Biden'dan hemen sonra kürsüye çıktığını yazan gazete, "Erdoğan, ABD'nin bölgedeki politikasını eleştirdi .'Ateşkes için çalıştıklarını iddia edenler, İsrail'in katliamlarına devam edebilmesi için ona silah ve mühimmat göndermeye devam ediyor' dedi." ifadelerini kullandı.

Erdoğanın BM konuşması dünyada böyle yankılandı: Saldırıları açıkça eleştirdi, Netanyahu hükümetini azarladı

"ERDOĞAN HESAP SORULMASINI İSTEDİ"

 

Güncellenme Tarihi : 25.9.2024 09:44

İLGİLİ HABERLER