Dünya
  • 25.1.2005 06:45

İRAN'DAN ŞOK İDDİA: ABD İNTERNET SİTELERİNE MÜDAHALE EDİYOR!..

İran Bush yönetimini bu kez internetteki sitelerine müdahale etmekle suçluyor.

ISNA'nın sitesi epey ilgi görüyor

İran, Washington'ın internette servis sağlayan bir Amerikan şirketine İran'ın resmi haber sitelerinden birine ulaşımı engelleme emri verdiğini savundu.

İran Öğrenci Haber Ajansı ISNA, kontratının tek taraflı ve aniden feshedilmesine karşılık hiçbir açıklama yapılmadığını söylüyor.

BBC Tahran muhabiri Frances Francis Harrison'ın bildirdiğine göre, bu olay İran'a ve İslam toplumuna kendi uydu teknolojilerini kurup diğer ülkelere bağımlılıktan kurtulmaları çağrılarını canlandırdı.

İran Öğrenci Haber Ajansı ISNA, Amerikalı internet servis sağlayıcısı Planet şirketinden bir e-posta aldıklarını, mektupta sitenin 48 içinde iptal edileceği yönünde bir uyarı olduğunu bildirdi.

Mektupta ayrıca kararın nihai ve tartışmaya açık olmadığı belirtiliyor.

ISNA, İran'da geniş bir kitlenin takip ettiği bir haber kaynağı.

Ajans yetkilileri, Amerikalı şirkete defalarca e-posta gönderip telefon açtıklarını ve kararın, kontratın ihlali anlamına geldiğine dikkat çekerek bir gerekçe duymaya çalıştıklarını açıkladı.

Ancak yetkililere göre, karşı taraftan kendilerini memnun edecek bir yanıt gelmedi.

Ancak İslami Rehberlik Bakanlığı'ndan ve İran'da basınla ilgilenen üst düzey bir yetkili,olayın ardında Amerikan hükümetinin parmağı olduğunu iddia etti.

Yetkili, bunun insan haklarının ihlali anlamına geldiğini ve İran'ın ne Amerika Birleşik Devletleri ne de Avrupa'ya güvenebileceğini gösterdiğini belirtti.

İnternet sitesini şimdi başka bir servis sağlayıcıya taşıyan haber ajansı, bu hizmeti nereden aldığını açıklamayacak.

Amerikalı servis sağlayıcılardan faydalanan diğer resmi İran siteleri de kendilerine aynı şekilde davranıldığı takdirde benzer bir önlem almayı planlıyorlar.

 BBC Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER