Asayiş
  • 10.11.2005 00:00

İSKENDERUN'DA NEFES KESEN FİDYECİ OPERASYONU...

AHMET SEHER
HATAY - Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, iş adamı Süleyman Höyüklüoğlu'nun 8 yaşındaki oğlu Mikail Can'ı okul önünden kaçırarak 50 bin dolar fidye karşılığında serbest bırakan şebekenin 4 elemanı daha polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Polisin silah kullandığı operasyonda, saklandıkları evde yakalanan zanlılar basın mensuplarına ve polislere küfürler yağdırdı.


İş adamı Süleyman Höyüklüoğlu'nun 8 yaşındaki oğlu Mikail Can'ın okul önünden kaçırılarak fidye karşılığı serbest bırakılmasının ardından operasyon başlatarak 2 kişiyi yakalayan polis, dün gece H.Ç. adlı bir kişi daha yakaladı.

 H.Ç.'nin adliyeye sevk edilmesinin ardından operasyonu genişleten polis, küçük çocuğu 50 bin dolar fidye karşılığında serbest bırakan ve paranın 30 bin dolarını alan M.Y., V.Y. ve Y.Ç.'nin saklandığı Buluttepe Mahallesi 390/8 Sokak'taki bir eve operasyon düzenledi.

Yaklaşık 50 polisin katıldığı operasyonda, köşeye sıkıştıklarını anlayan zanlılar polise direndi. Polisin silah kullandığı operasyonda, 3 zanlı teslim olmamak için kendilerini eve kilitledi.

Çilingir yardımıyla kapıyı açan polis, M.Y., V.Y. ve Y.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Bu sırada şüphelilerin kardeşi R.Y., olayın polisin komplosu olduğunu iddia etti.

Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen şüpheliler, ekip otosundan indirilirken, kendilerini görüntüleyen basın mensupları ile polislere ağza alınmayacak küfürler etti. Şu ana kadar 6 kişinin yakalandığı fidye olayıyla ilgili S.Ç. adlı bir kişinin de gıyabi tutuklama kararıyla arandığı bildirildi.


Polis, daha önce düzenlediği operasyonda, fidyenin 20 bin dolarlık bölümünü tahsil etmek isteyen B.Y. ve Ş.D. adlı şahısları yakalamış, şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:42

İLGİLİ HABERLER