Spor
  • 18.10.2007 14:19

İSPANYOL HAKEM, ALİ SAMİ YEN'DEKİ ORTAMDAN ÇOK ETKİLENDİ...

Marca gazetesi, maça iki sayfa ayırırken, ''79. dakikada gol atan Amanatidis, Türk cehennemini tamamen susturdu ve Yunanistan'ı Avrupaşampiyonasına soktu'' ifadesini kullandı.
      İstanbul'un maç öncesinde tam bir bayram havasında olduğunu, her yerde Türk bayraklarının dalgalandığını hayranlıkla anlatan Marca yazarı, alınan güvenlik önlemleri karşısında ise çok şaşırdığını dile getirdi. Stat önünde 2 kez güvenlik kontrolünden geçip üzerinin tamamen arandığını kaydeden İspanyol gazeteci, daha sonra pasaportunu göstererek stada girebildiğini anlattı.
      Diğer İspanyol gazetelerinden AS ise maçla ilgili, ''Son Avrupa şampiyonu, Türk cehenneminde tur atlıyor'', El Pais de ''Otto Rehagel'in takımı Amanatidis'in sayesinde Ali Sami Yen'den dimdik çıkıyor'' yorumlarında bulundu.
     
     ''ÇOK MEMNUN AYRILDIM''
      Öte yandan maçın İspanyol hakemi Mejuto Gonzalez ise Marca'ya verdiğidemeçte, Ali Sami Yen Stadı'ndaki ortamdan çok etkilendiğini belirtti.Gonzalez, ''Olağanüstü. Çok az sahada yaşanan bir ortam var. Bizi artıktanıyorlar ve maksimum saygı gösteriyorlar. Stada geldiğimizde tüm etraf,stat dopdoluydu ve takımlarını şimdiden destekliyorlardı'' dedi.
      Türkler ile Yunanların arasında ''ezeli rekabet'' olduğunu herkesinbildiğini kaydeden İspanyol hakem, ''Ama maç bittiğinde Türk seyircilerinYunan futbolcuları alkışlaması hafızalardan silinmeyecek bir andı'' yorumunu yaptı.
      Hakem Gonzalez ayrıca, maç sonrası her iki takımın da kendisini kutladığını, çok memnun ayrıldığını ifade etti.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER